lördag 2 oktober 2010

Om Anna också är på gång in...

I Expressen kan man läsa att Anna Kinberg Batra kommer att bi gruppledare för moderaterna i Riksdagen. Om det är så blir jag glad eftersom det är ett tecken på att kvinnorna släppa in i moderaternas inre hörn nu. Det är på tiden. Både Anna och Sofia Arkelsten är exempel på att kvinnor kan och att det går att komma fram genom att vara sig själv och stå för det man gör. Heja för dem och heja för moderaterna. Detta är inga gisslanpositioner utan viktiga platser där man verkligen kan göra skillnad. Många gånger bättre än kvoteringslagar för kvinnor i styrelser. Lagar behövs inte. Det är bara att öppna dörrarna och hälsa de kompetenta kvinnorna välkomna. De finns.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 kommentarer:

Britta Sethson sa...

Hahahaha

Var det inte hon som tyckte att alla utanför Stockholm var mindre intelligenta än Stockholmarna själva!


Nä nu kära mary orkar jag inte kommentera på din blogg längre. På ett tag....

Dags att starta nästa valrörelse. Den kan komma när som helst om Reinfeldt ska fortsätta låtsas att han har majoritet för sin politik. Försåvitt han inte ska börja ta stöd av fascisterna förstås...

Mary X Jensen sa...

Britta - lösdraget ur smamanhang har alla politiker sagt dumheter. Sen tolkar man in dessa lite som det passar.

Du behöver inte vara här alls om du inte vill. Men jag har mina kommentarer öppna för alla.

Tilltron till Fredrik Reinfeldt som statsminister är bra mycket större än till någon annan politiker så jag är ganska säker på att han är rätt val.

Monika Ringborg sa...

En av de saker jag uppskattar hos dig Mary är att du inte modererar. Man kan ibland ana vad du anser om vissa av våra kommentarer, men du låter dem stå kvar iaf.

Har inte träffat dig IRL men något säger mig att även om du tycker Thatcher var bra, tror jag inte att du skulle vara som hon var om du kom i samma position.

Vad gäller förtroendet för Reinfeldt. Det är inte säkert att det behöver vara rätt val, därför förtroendet kan vara högt för honom därför att det är dåligt förtroende för Mona Sahlin.

Jag känner inte till någon av dessa kvinnor, så jag kan inte säga något om dem.

Men Britta, det väl väl alla att stockholmare är mer intelligenta ... hehe! Vissa saker måste man ta med humor.

Mary X Jensen sa...

Monika du har rätt. Jag skulle kanske inte vara som Thatcher och att man gillar henne behöver inte vara i alla detaljer. Jag är imponerad av att hon som kvinna stod upp och lyckades.

Nej jag modererar inte, för det är mer utvecklande även för mig att få lite mothugg. ALla behöver tänka till lite och lite debatt mår alla bra av.