söndag 7 november 2010

Amerikansk övervakning i Sverige...

Självklart fortsätter nu diskussionerna kring amerikanarnas övervakning i Sverige.

Jag gillar inte övervakning som princip som bekant. I synnerhet inte den där alla oavsett det finns anledning eller ej blir inblandade. Däremot så vore det förstås naivt att tro att det i den värld vi lever inte finns behov av att hålla koll på element och personer som upplevs fientliga. Huruvida regeringar, för det gäller både den före detta md socialdemokarer i ledarrollen som nuvarande borgerliga i det aktuella fallet har känt till saken eller ej har man ingen aning om. Det ska bli spännande att se hur den här frågan utvecklas vidare.

Amerikanska ambassaden är som ett ogenomträngligt fort det vet vi väl sedan innan i och för sig. Vid ett tillfälle när jag skulle dit för att få ett journalistvisa i mitt pass så knyckte de handväskan direkt i vaktkuren, den fick jag inte ta med in. När passet väl var stämplat så gällde visat i tio år eller nåt och jag flängde runt rätt mycket. När jag vid ett senare tillfälle skulle resa in i USA så var det med nöd och näppe jag blev insläppt just på grund av denna stämpel. Jag skulle bara till Las Vegas och gifta mig, dom tyckte att det var skumt. Nåväl jag fyllde år på samma dag som passkontrollanten så det funkade, av den anledningen. Jag fick passera gränsen. Antagligen har de en hel del foton på mig - med diverse frisyrer och olika brillor. Skum typ kanske? Det gör mig inte så upprörd ändå eftersom det var påtagligt, en stämpel som jag själv fixat för att få och som i sig medför vissa konsekvenser.

Johan Westerholm med bakgrund i branschen har skrivit ett intressant inlägg om saken som det finns anldning att ta till sig. Läs det här.


AB Peter Högberg

2 kommentarer:

Daniel sa...

Du kanske ska ändra lite i din länklista till höger då du har Jan Kallberg där. Han börjar skriva för, och stödja den sverigedemokratiska bloggen politiskt inkorrekt. Så är det ibland att vissa högermänniskor går lite för mycket åt höger och börjar uppmana folk att annonsera på SD-bloggar. Jag tycker att det är lite tragiskt. Med tanke på vilken sorts övervakning dom är för.

Mary X Jensen sa...

Daniel tack. Ska kolla upp. Jag stöttar då inte SD på något sätt.