Men varför stressa, det mesta ordnar sig...
Godisbitar
1 burk Nutella (eller jordnötssmör, då blir det Snickersvariant - jag brukar göra båda sorterna)
1 dl strösocker
2 dl sirap
1 dl cocosflingor
Värm ihop ingredienserna på svag värme och rör om mest hela tiden tills sockret lösts upp. STOR kastrull är bra.
Häll sedan i
1 tsk vaniljsocker
1 liter Kelloggs Rice Crispies
Rör runt och blanda väl, det tar en stund. Trägaffel är bra för smeten blir ganska tjock och seg.
Platta ut smeten i en form (hur stor beror på hur hög du vill ha kakan. Smeten räcker till ungefär en halv långpanna, så får ni en hint)
Smält 225 g ljus blockchoklad eller finare mörk choklad och bred över och låt den stelna.
Kakan går utmärkt att frysa. Men troligen äter man upp den direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar