tisdag 18 januari 2011

Även myndigheter kan ha glädje av Wikileaks...

O man ska tro de svenska skattemyndigheterna så tycker de att det är mumma att kanske hitta skattesmitare via de senaste Wikileakskablarna. Där ser man - det kanske inte är så dumt ändå med transparens. Det gynnar på något sätt alla och det blir allt svårare att gömma sig bakom ridåerna. För alla. Åt alla håll. Det är väldigt intressant.

Samtidigt som Wikileaks granskas, vilket naturligtvis är viktigt så poppar det upp konkurrenter. Nätet läcker som ett såll skriver Svenskan och nya läckor dyker upp mest hela tiden. Ja, men så har det alltid varit. Media och journalister letar och finner nya scoop att förmedla. Skillnaden är väl nu att vi fått en ny möjlighet genom dessa scoopläckor. Avlyssning av oss alla sker redan genom FRA och andra avlyssningslagar så det behövs ett säkert ställe att behålla yttrandefriheten och vår rätt att få vara anonyma.

Sen att journalister och etablerad media kommer att redigera och avgöra vad som är värt vad kan bli intressant, i synnerhet som en del av dem menar att vi andra - bloggare och sånt, inte har någon urskiljning. I beg your pardon, en del av oss är nog så kunniga på våra områden.

Huruvida Julian Assange åker dit på något sätt återstår att se. Huruvida han är skyldig till anklagelserna här i Sverige vet faktiskt ingen ännu. Att vissa mindre betänkta högre potentater i USA tycker att han ska mördas är verkligen häpnadsväckande och bör fördömas som Karl Sigfrid och jag skrev i en av de mest lästa och kommenterade artiklarna i ämnet.

Tiden jobbar alltid framåt på något sätt. Om ett par år komemr vi att undra vad vi höll på med.

Aftonbladet-E24  DN  SvD Expressen
SvD


Bloggar: Karl Sigfrid Jinge  Annarkia Kjellberg Det progressiva USA Copyriot Oscar S


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Kraxpelax sa...

off topic

----

Alltså, detta var det DUMMASTE jag någonsin har läst. Porr - jag menar PORR - är griseri och inget annat. Och Rehbinder skall ge FAN i att medvetet förväxla "sexskildringar" etc. med porr.

Porr betyder hardcore, och handlar inte alls om "skildring" eftersom den fotografiska återgivningen förutsätter att akten verkligen äger rum. Men OK, snaffmouvies är befriande och nyttigt, WAUW.

Porren inspirerar mord. PORREN alltså, inte specifikt våldsporren. Ted Bundy är ett exempel. Lästips: I huvudet på en seriemördare av S Å Christiansson.

Gå in på en ungdomschatt vilken som helst. Det är BARA snusk och snask och slafs och kliffs och klaffs och Fan och hans gamla HIV-smittade moster. Det är så äckligt alltihop så man vill bara rusa ut på muggen och kasta upp.

Porrskadade ynglingar dejtar unga tjejer via internet, men har fått det där med blommor och bin alldeles om bakfoten via porren (befriande! nyttigt!), och vid den livs levande konfrontationen haverar alltihop, båda får panik, och så går det som det går: han mördar henne.

På precis detta sätt har ett tiotal unga flickor mist livet under de senaste åren.(Källa: polischef i en tidningsuppgift.)

Jag håller Rehbinder och andra FÖRVILLARE medansvariga för detta mönster av ond bråd död.

Porr är ondska.

Det här är alltså allvarligt. Jag måste gå vidare med detta på olika sätt, och jag kommer INTE att släppa bettet.

Porren (detta äckliga ord!) är vår olycka och SKALL bekämpas fullständigt oförsonligt och kompromisslöst. Korståg och Jihad!

Och porraktivisterna borde besinna hur djupt de förnedrar sig själva. FÖR TID OCH EVIGHET. Blinka lilla stjärna där. Gläns över sjö och strand.

gubbsjuk

-Peter Ingestad, radikalkonservativ

Mary X Jensen sa...

Riktig off topic va Peter? Men alla ska få ha en åsikt.