lördag 22 januari 2011

Man kan inte begära avgång för varenda snedsteg...

Liberala Ungdomsförbundet kräver nu att migrationsminister Tobias Billström ska avgå. Det är väl att ta i ändå. Visserligen kanske han slog Bo Ringholms metod att ha samma svar på alla frågor. Jag vet inte. Men vis av vad som hände med Ringholm kanske det var så himla fiffigt. Det är inte heller så fiffigt av Mona Sahlin att klaga faktiskt. Men i poltiiken är minnet väldigt kort och det blir väldigt patetiskt ibland.

Men just i den frågan kan nog udda vara jämnt kan man tycka.
Länk till ovanLänk till ovan

Bosse Ringholm avgick inte på grund av detta, eller hur? Däremot kan de börja snacka. Ringholm också. Man måste kunna förhålla sig till olika frågor även om de inte är bekväma. Strutsa duger inte.


Aftonbladet Expressen Sydsvenskan

Paul Ronge kommenterar händelsen på sin blogg, den här händelsen och andra.
Mattias L - Hotet inifrån

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

15 kommentarer:

Anonym sa...

Ehum....Billströms avgång kommer sig inte av intervjun han gav. Det kommer sig av att han kan hysa främlingsfientliga åsikter och kan ha utpressat Iraks regering till ett avtal som är olaglig. Svårt att förstå, eller missförstår du bara med flit? Dessutom påpekar förbundet också att det rör sig om utvisningar av barn till Malta etc. Så du kanske ska kolla upp fakta lite bättre nästa gång?


Vad det gäller politiker som inte ska peka finger...detsamma kan sägas om nästan hela Moderata kåren. Eller hur? Men som sagt, det politiska minnet är kort och det blir patetiskt ibland.

Mary X Jensen sa...

Anonym - man kan inte begära avgång för något han inte svarat på.

Rätt dock - jag hårdrar lite grann...

Det patetiska kan gälla lite varstans.

Anonym sa...

Jag är väldigt tolerant när det gäller privatekonomiska snedsteg, men det här är mycket alvarligare. Billström/Bildt har uppenbarligen åsikter som skiljer sig markant mot vad de låtsas ha utåt. I en demokrati är ministrarna ansvariga inför folket och sådant hyckleri är oacceptabelt. De ska inte ha en privat agenda i kontakt med andra länder, som de inte kan stå för gentemot medborgarna. Sen tycker jag även de har fel i sakfrågan.

Monika Ringborg sa...

Den professionella hållningen hade varit att säga det en gång och sen avsluta intervjun. Här står han kvar och upprepar samma sak hela tiden. Och man kan fråga sig varför då?

Det låter ungefär som när någon hänvisar till femte tillägget ...

Om han skall avgå - Ja, det tycker jag eftersom det är mer än ett snedsteg. Och vem kommer ta honom på allvar i fortsättningen?

Anders A sa...

Ska vi vara rättvisa så har ju Billström inte bara gjort ETT enda misstag. Jag tycker han staplar dom.

hetsventil sa...

Ska han avgå för att han inte är lika slug som Bildt som bara kniper tyst om saken tills det faller i glömska? Är det där problemet ligger, att han upprepar sig?

Så här. Kan inte Carl Bildt och Tobias Billström svara konkret vad det är de sagt och vad det egentligen är de står för, är det mycket oroande att ha dem sittande i regeringen. Tycker inte regeringsföreträdare bara kan tiga eller säga "inga kommentarer" när det blir obekvämt, och sedan bli urskuldade.

Jerker Nilsson sa...

Det där "vi kommenterar inte wikileaks" är ett lågvattenmärke i svensk politik. Det handlar inte om en privatperson som får en fråga om sitt hemliv. Det är en minister som får en fråga om hur han styr sverige och vilka avtal han sluter för vår räkning. Det är dig och mig han representerar när han sitter där på sitt hemliga möte.

Att han har MAGE att vägra kommentera är så oerhört arrogant att orden sviker mig.

Mary X Jensen sa...

Strategin att int evilja kommentera wikileaks har de haft hela tiden - jag tycker att det är fånigt.

Mary X Jensen sa...

Strategin att int evilja kommentera wikileaks har de haft hela tiden - jag tycker att det är fånigt.

Lars sa...

Billström skriver nu att han inte sagt något annat till USA:s representanter än han framfört offentligt.

Sorry, men det där duger inte. Att varje gång utmåla amerikanska diplomatrapporter som fria fantasier blir i längden bara komiskt.

Kan vi få höra herr Bildts version också, tack.

Anonym sa...

"Strategin att inte vilja kommentera wikileaks har de haft hela tiden."

Återigen, du har fel. SvD och DN påpekar i flera artiklar att både Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt har kommenterat Wikileaks tidigare. Således väljer de att inte kommentera när det inte passar deras syften. Det som får mig undra är hur regeringen ska ta uti med obekväma frågor? Det har redan gått ett par dagar och än har exempelvis vår statsminister inte visat sig offentligt. "Locket på"-metoden hör hemma i diktatoriska stater där man inte får ifrågasätta makten. Vad ska detta betyda? Om M tror det här kommer sopas under mattan, misstar de sig. Vi har en opposition som kommer ställa frågor, och det är många bland allmänheten som också undrar.

Kraxpelax sa...

Jag kräver att Billström sitter kvar.

Anonym sa...

jag tycker att "anonym sa ..." är patetisk

Anonym sa...

Jag tycker också att "anonym sa..." är patetisk. :)/mvh "anonym sa..."

Mary X Jensen sa...

intressanta inlägg här på slutet ;-)