lördag 22 januari 2011

Österberg, Nuder, Johansson, Palm osv...

Det är intressant att följa spekulationerna kring socialdemokraternas partiledarval. Himmel vad många namn det finns att välja på och så många som är villiga att axla manteln efter Mona Sahlin och som gör det öppet. Förmodligen vet man redan vem man vill ha. Det brukar vara så. Det intressanta är dock den öppenhet som nu råder och de diskussioner som vi ser inför öppen ridå. Det är lite nytt i politiken det här där tystnad och hemlighetsmakeri varit modellen. Plötsligt lägger sig alla i allting, och det är inte bara de initierade som sitter på kunskapen. Jag tror att det är bra för demokratin. Vi kommer förmodligen och förhoppningsvis att få se detta i fler partier framöver. Det vore en riktigt bra utveckling om vi fick in mer öppenhet i politiken.

Vad gäller Pär Nuder så är han inte intresserad för tillfället, det kanske är som han säger. Man vet aldrig.
Det är lite Lassievarning på honom eftersom han bor i mina trakter... Att bo nästan granne med en en socialdemokratisk partiledare. Vilka diskussioner man skulle kunna starta vid grindstolpen.

Transparens leder till en bättre värld är min övertygelse. Det gäller inte bara socialdemokraternas partiledarval utan överhuvudtaget inom den politiska verksamheten.

Uppdaterat: Britta Svensson om tyckande vad gäller partiledare. Ett annat perspektiv.

(SvD)  Aftonbladet  DN Expressen

Bloggar: Tokmoderaten  Kent P  Böhlmark G Pettersson  Peter Högberg

1 kommentar:

elina sa...

Tja, hade en klient som bott som granne med en viss S partiledare men det var aldrig några roliga diskussioner. "God dag" var det mest avancerade, sa han. Säpogubbarna var roligare.Men kanske kan du lyckas bättre?