torsdag 24 februari 2011

Du ska inte tro att du är något Palm...

Socialdemokratiska kvinnoklubben lanserar fem kvinnliga kandidater till partiledarposten och andra ledande befattningar i partiet. En kvinna saknas - Veronika Palm. En anledning till att hon saknas kan vara att hon en gång i världen utmanat S-kvinnornas ordförande Nalin Pekgul enligt ett TT-telegram. Jag förstår - säger Sanna Rayman.

Inte blir man förvånad över den slutsatsen inte för det är så det går till. Du ska inte tro att du är något. Tala inte om att du kan något. Risken finns att du sticker ut och tar ljuset från någon annan. Jag vet inte om kvinnor är värre än män vad gäller detta, men mina egna erfarenheter säger så. Det har varit värre i politiken än annorstädes. Tyvärr. Man kan tappa sugen för mindre. Rosornas krig är i full gång skriver Kent.

Peter Högberg ställer frågan - Är du tillfrågad lille vän? "Om ja så är ni partiledarkandidater! Uppför er som de då och inte som snoriga ungar som springer omkring och bara larvar er. Det är tänkt att en av er ska leda landet, inte sandlådan."


Nåväl parallellt pågår det naturligtvis en lansering av mannen som ska lösa alla problem som Mona Shalin ställt till, bland annat genom sin samverkan med (V) och MP, de senare har som bekant sagt tack för kaffet nu och avbryter samarbetet med socialdemokraterna. Nu tror inte jag att det är Mona Sahlin som ställt till det för socialdemokraterna utan det är nog helt enkelt så att det missats följa med i omvärldsförändringen. LO å sin sida vill ha två personer, en man och en kvinna på partiledarposten. Buden är många.

Jag såg en bild av socialdemokrater ståendes hållande varandra i händerna - de sjöng Internationalen enligt uppgift. Jag tror att det kan finnas en förklaring där. Förvisso bra att känna till sina rötter. Säkert skönt och tryggt - men Internationalen i Sverige 2011, känns så där modernt.

Om man inte förändrar sig i takt med omvärlden så dör man brukar Fredrik Reinfeldt säga om politiken. Tror att han har rätt. Tror också att den oro som socialdemokraterna just nu utstrålar finns lite varstans bland partierna, även på den borgerliga sidan. Det är typiska eftervalsskalv. Moderaterna är  just nu stabilast, i alla fall på riksnivå.


Bloggar:
Westerholm analyserar.
Peter L Andersson är en annan, just nu förvirrad socialdemokrat. Han å sin sida hyllas av moderaten Mattias L på bloggen Den hälsosamme ekonomisten.
Monica Green bloggar på...
Utkanten får Titanic på näthinnan.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Unknown sa...

SEROQUEL

Sanningens bild
i slutgiltig stillhet
hundratals mil under världens yta.

Inte finns stor gemenskap där,
inte en snyftning hörs.

Betrakta korridoren
i helvetets nådlösa tystnad,
sekunderna före ditt upphörande.

Utanför:
framtidens utrymda förortskvällar,
eftervärldens avklarnade skönhet.

Någon, vars namn är Ingen,
har utomordentlig miljökännedom,
delar lyktornas bortvända kunskap.

Och han älskar er inte.

Han vet allting
om trapphusens ändlösa serialitet,
om gångbanorna ur samhällets spegelbild,
om Avvikelsens
obönhörligt
dalande kromatik
och buskagens enstaka människolämningar

SEROQUEL HOLOCAUST


---

Får jag erinra om de likaledes och ungefär samtidigt mördade Cats Falck, Lena Gräns, Carl Algernon, Hilding Eek, Ingvar Heimers, Victor Gunnarsson, sannolikt även förre boforschefen CU Winbergh med fru. Alla i likhet Olof Palme med anknytning till samma härva involverande illegal svensk vapenexport till Iran (bl a minor), med intressenter som Stasi, USA:s regering via Iran-Contrasaffären, svensk högerextrem polis med internationella kontakter, troligen även kurdiska organisationer och Sydafrika. En avlägsen men inte utesluten möjlighet är att Christer Pettersson drogs in som själve skytten, varför teorin är kompatibel med Lisbeth Palmes vittnesmål. Hade CP tjallat kunde han ju mycket enkelt enkelt ha avfärdats som lögnare. Även Holmérs kurdspår kan ha reell anknytning.

Jag tycker Palmemordet är principiellt i stort sett uppklarat, den här gången är LGWP på rätt spår, och det var alltså inte bara Palme som blev mördad utan många fler. Dessa mord hänger samman, helt klart.

Palmemordet


---

Bonus:

WWW

Marton Löke sa...

Let's face it. Sossarna har inte en chans. Anton och Staffan har gjort ett ganska kul inlägg om det på sin humorsida:

http://denmaterielltkroppsligaprincipen.se/