lördag 12 mars 2011

Anton Hysén hyllas som hjälte...

Unge Anton Hysén kommer ut som homosexuell. Han är fotbollsspelare och hyllas som hjälte. Det är jättebra och hjälper nog många. Det är egentligen oerhört att vi inte kommit längre än att det blir sån uppståndelse kring detta. Var och en av oss känner säkert flera personer som är homosexuella. I familjen, i bekantskapskretsen.

Att ha avvikande preferenser mot normen mamma-pappa-barn är fortfarande bland många väldigt konstigt och fyllt av fördomar och märkligheter. Det grundar sig väl mest i okunskap och visar på en oerhört inskränkt syn på sex, det finns en moralpanik kring detta ämne som övergår mitt förstånd. Det är ändå skapligt privat och man har väl inte sex med varenda kotte man känner eller möter, eller hur?. Det finns andra sammanhang också. Som fotboll exempelvis. Är man med i en fotbollsklubb och är duktig på det så spelar man fotboll.

Allt handlar inte om sex hörrni... Men det fokuseras väldigt mycket på det i tid och otid. Synd.

Heja Anton... Spela på nu och visa dom vad du kan med bollen.

Jag gick med i Antons Facebookgrupp direkt.  Anton Hysén Idrottare. Just det. Idrottare och just nu också en modig person som tog risken att mötas av en massa fördomar kring sin person. Låt oss se detta som en avstamp mot ett tolerantare samhälle vad gäller sexuella preferenser.

Aftonbladet

Ekwall om Antons mod.

Kent Persson

Inga kommentarer: