tisdag 1 mars 2011

Big Brother är den värsta skiten som visats i TV...

Att se andra människors förnedring tycks locka. Är de fulla och har sex i TV så är det optimalt. Den senaste omgången av programmet Big Brother visar på nya oanade vansinnigheter. En flicka vill kliva av och får prata med den exekutiva producenten som talar om för henne att kliver hon av är det inte säkert att hon får komma tillbaka. Men hon vill ju därifrån!  Hon fick tid att andas säger han till Expressen. Tidigare har två unga människor lämnat programmet och fått bo på hotell och träffa psykolog.

Att man överhuvudtaget behöver träffa en psykolog för att man deltar i ett underhållningsprogram säger väl en hel del om programmet. Aftonbladet frågar och får svar.

Vilken beredskap har ni när det gäller psykologisk hjälp för deltagarna?

"– Vi ser det som en viktig del. Deltagarnas hälsa kommer först och vi har psykologer som deltar hela vägen från castingfasen till under själva tävlingen och även efteråt, säger Pelle Porseryd."

Så bra då. Men att forcera och utnyttja unga människor som törstar efter uppmärksamhet på det sätt som görs i vissa TV-kanaler är så oansvarigt och borde vara olagligt.
Att ha sex i TV när man är full som en kastrull är tydligen helt OK men däremot så blev det ett himla liv kring UR:s utbildningsfilm om sex. Den blev till och med polisanmäld. Det finns inga ändlägen vad det verkar.


Nåväl här kommer en programide.

Deltagare: Producenter och andra ansvariga i skandalsåporna.
Plats: Öde ö i vintertid
Klädsel: Ingen
Förtäring: Alkohol i mängder
Interiör: Hörnsoffa, toalett och dusch...

A säger till B: Vi tar en öl va?
B: Öh
C: ja med
D: va
E: huhuhu
F: haru inge starkare
A: 10 backar + 10 till
B: Pax för toan
C: vi ställer in en back
G: nu dags för kollektiv dusch
C: huuhhu
D: men det är klister
F: hjälp det är klister, jag sitter fast
A: men vad är det här - fjädrar frå taket
E: det sitter fast
D: du ser ut som en naken höna
G: du ser ut som en naken tupp
A: hahaha
B: toppenprogram, hick huck

Producenten: Vi måste ha hit en högtryckstvätt och en psykolog...

Tycker ni att jag är tråkig? Det är möjligt men jag är nöjd med det. Jag avskyr detta hänsynslösa utnyttjande av unga männsikor som vissa TV-kanaler ägnar sig åt. Utslagnings- och förnedringsprogram borde vara förbjudet. Det finns säkert de som behöver psukolog för att de inte lyckats blåsa bollar över golvet eller göra pyramider av pappersmuggar på tid. Men det är ändå en mindre allvarlig sak än att behöva visa hur man beter sig på fyllan. Alla vet att sprit in är lika med vett ut och allt kan hända och gör det också. Men ska vi utsätta unga människor för att visa upp det på TV? Nej jag tycker inte det.

Expressen
Expressen

2 kommentarer:

Hemlige sa...

Men nu när Public Service skall avvecklas, eftersom det konkurrerar med kommersiell TV så blir det Big Brother i alla kanaler. Men eftersom marknaden aldrig kan ha fel, så måste det ju vara rätt väg att gå.

Helena von Schantz sa...

Jag har inte tittat på Big brother, men det låter helt åt väggarna. Själv tittar jag däremot på SVT:s förnedringsteve Klass 9 A. Där skulle det inte skada med en och annan uppsamlingspsykolog heller. Både för personalen och eleverna.