onsdag 9 mars 2011

Persson kan inte hålla sig - jag sa ju det...

Det går inte att låta bli att delta i socialdemokraternas process kring partiledarposten.

Att Göran Persson bara skulle sitta bredvid och titta på medan hans gamla parti löper amok i media med sitt partiledarval är otänkbart. Jag har tidigare lanserat honom som möjlig partiledarkandidat. Så att han kan rensa upp i röran. Det verkar behövas. Han har tydligen rockat loss och ringer runt och skrämmer folk enligt AB. Men hallå vad är det för vuxna som blir skrämda av sånt. Om så är fallet så står det väldigt illa till. Det är Thomas Östros som är Perssons kandidat, kanske för att han vill kunna styra lite där. Det är nog som Lena Mellin säger - gubbarnas tålamod har tagit slut. Malm tar också ton och kallar det hela för apspel och skäms. Det är en magstark inblandning av Persson säger Martin Moberg. Det är möjligt. För egen del tror jag att han tar över alltihop så att det blir ordning. I alla fall så vill han nog det.


Pagrotsky har tydligen svarat nej på förfrågan om att ta itu med partiledarrollen. Lite synd kanske för han är en sympatisk person och skulle också visa att man inte behöver vara 23 och okysst för att passa in. Förändring är som sagt inte alltid lika med föryngring. Men vad har en moderat med detta att göra? Dock är det så intressant att följa hela den här dynamiken att man inte kan låta bli. Vissa klagar på att det skanas öppenhet i processen och andra som Mattias L undrar om det kan bli så mycket öppnare än så här och passar på att lansera en egen favoritkandidat. Kjellberg tycker att Damberg vore en bra kandidat.

Vet ni detta är politik när det är som roligast. Pulsen, tankarna, idéerna, schismerna, kämpandet för ordningen. Kandidaterna. Vem ska ha tolkningsföreträdet?

Ja - jösses ja... Det är bara ett par veckor kvar. Å andra sidan är min egen erfarenhet av valberedningar att de brukar tala i sista minuten. Spännande det här. Kent tror inte att alliansen har så mycket att oroa sig för om det ska fortsätta så här. Man vet aldrig.. Jag kan ha rätt. Ska bli skönt när det här är klart så att det blir mer politik än position framöver.


De andra bloggarna tycker:
Desperado(s) skriver Maria H.
Annarkia
Moteld
Westerholm lägger pannan i djupa veck. Fan ta er säger han.
Högberg tänker i procent.
Röda Berget.
Peter L Andersson


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: