torsdag 14 april 2011

The Most Independent Blog Award 2011

Ny seriös tävling... bland opinionsbloggare...Det är möjligt att det här bara berör oss som opinionsbloggar. Ni andra kan bläddra vidare. Eller bli intresserade av att deta med er röst rent av.

Häromdagen tappade Johan W koncepterna och började kalla mig som bloggare för en partimegafon, beroende osv osv... Jag skrev tillbaka förstås och påpekade på kul, vilket uppenbarligen inte alla förstod, att det nog var min blogg som påverkat regeringen till förändringar och att jag minsann var den mest självständiga bloggaren av alla. Detta i sin tur medförde en rätt kul tråd där i princip alla bloggare berättade att just de var mest självständiga som bloggar. Nåväl därmed var handsken kastad och det får skojiga efterföljder. Tokmoderaten Antonsson och hans kompis sossebloggaren Johan Westerholm skapade genast en tävling kring frågan. De är inte killar för inte - nu är det tävling och nån ska vinna. Jag kan dessvärre inte låta bli att hänga på dem. Det är ganska kul och humoristiskt i bloggosfören. Tycker i alla fall vi som håller på.

Vem är den mest självständiga bloggaren? De tycker att det är de själva förstås. Alexandra och Åsa anser att det är deras blogg som är det. Jag vet ju vad jag vet... Just det, MinaModerataKarameller är bloggen hela dan med inslag av allt. Ibland hålls det med och ibland hålls det emot. De vet nog alla.  Så även om jag är moderat så innebär inte det att denna blogg inte är självständigare än de flesta. Syftet är dock inte att vara emot allt - jag håller också ofta med. Det finns självklar grundtanke i det. Man kandiderar inte för något parti som man inte gillar. Är ni med?

Sen är det så att alla som är med i Netroots bara genom att vara i ett kollektiv borde diskvalificeras omgående. Vad är det för självständigt med det? Jag bara frågar alltså...

Gå in på länken nedan och nominera mig i kommentarsfältet (särskilt önskar jag att alla moderater går in och pushar för min blogg för av Netroots lär jag inte få några, möjligen har jag någon hemlig beundrare där, dock oklart)

The Most Independent Blog Award 2011 

MMK -Programförklaring

Jag valde namnet MinaModerataKarameller - MMK för att jag tyckte att ger en bra bredd och möjlighet att vända på frågeställningar på olika sätt.

En karamell kan vara söt, sur, salt, hård, mjuk, seg, färgglad, syrlig, sockerfri, kladdig - ja en karamell är överraskande på många sätt. Och alla tycker inte om alla sorter.

Mina karameller är väldigt mångsidiga, och framför allt vardagsnära. Tanken är inte att vara politisk expert och bjuda på djupa analyser, istället handlar det om vardagstankar kring politiska spörsmål. Jag gillar att ta tankar en meter längre, bortom det som syns direkt. Gärna på tvärsen och så gillar jag att retas lite, med alla och envar ;-).

Egentligen borde kanske den här bloggen heta JAG TYCKER... och det helt osorterat och inte alltid medhållande med partilinjen. Men alltid med engagemang.

Det bör påpekas att det här är min egen godispåse och att jag inte representerar moderaterna på annat sätt i detta forum än att jag aktivt delar och arbetar för moderaternas värderingar och utgångspunkten är mitt sätt att vara moderat.

Publicering görs med journalistiskt syfte i enlighet med SFS 1998:204


Att vara moderat
personligen känner jag igen mig i alla dessa beskrivningar nedan, utom möjligen det där med material i en kärnreaktor då, men man vet aldrig vart utvecklingen tar vägen...


moderat

1 måttfull, skälig
2 som rör moderata samlingspartiet; konservativ
3 medlem el. anhängare av moderata samlingspartiet, svenskt konservativt partimoderationmåtta, sansmoderato (ital., mus), måttligt tempomoderator

1 material i en kärnreaktor som bromsar snabba neutroner
2 ordförande vid paneldebatter o.d

(Bonniers Svenska Ordbok, 1994)

För alla er som tycker att eget beröm är illa - försök se detta med lite distans. Det gör nämligen ja.

4 kommentarer:

Johan Westerholm sa...

Mary

Bra där! Helt suveränt!

:))

//JW

Mary X Jensen sa...

Ja du Johan nu måste detta dras till sin spets...

Leif Ekstedt sa...

Ni får väl ha två grupper: Strykare medhårs resp. strykare mothårs. Eller kanske länkare eresp. independent

Sanna sa...

Jag vet i alla fall ett par bloggar som kan klassas som de mest osjälvständiga och eländigt icke-variabla....

Den ena är Gunnar Axens blogg som inte tar in några kommentarer som inte hyllar sjukreformens förträfflighet som kostat människors liv och hälsa då fasta tidsgränser där ekonomin kapas sägs stödja de sjuka att komma tillbaka till arbetslivet. Alla vi arbetar med människor som utsätts för detta experiment vet hur det i verkligheten känns.

På delad förstaplats kommer Helena Rievieres blogg som uteslutande talar om den fantastiska och missförstådda sjukförsäkringen där sjuka som inte vet sitt eget bästa klagar och gnäller....