söndag 10 april 2011

Reinfeldt feg? Dummaste jag har hört...

Det hörs ramaskri i Netrootssfären. Statsministern kallas feg för att han inte vill debattera på Juholts villkor. Men snälla skärpning. Han väljer själv och kanske inte tyckte att det var lämpligt just nu, han tycker bestämt att (s) behöver komma fram med lite mer sakpolitik. Svårare än så är det nog inte. Men det är intressant vilken stor nyhet detta blev. Ibland kan man undra om det inte händer nåt här i landet.

Alla slutsatser som dras från alla möjliga håll är rent häpnadsväckande. Vem styr Reinfeldt undrar Peter Högberg. Han själv skulle jag tro. Min uppfattning om statsministern är att han inte är någon nickedocka precis. Sen det där med feg, nej men det är rent löjligt. Maktfullkomligt anser Westerholm. Men ge er nu. Peter Andersson  drar också ut växlarna på att Reinfeldt tackat nej till debatt med Juholt, men de ska ju ses i juni. Någon sjukvårdsdebatt blir det säkert. Det är inte så att frågan försvunnit bara för att statsministern inte vill ta en debatt just nu. Det kommer nog att bli debatt så att det står härliga till framöver det kan alla vara lugna för. Men nu är det lokalt val och det är som Kent Persson säger bra att de lokala politikerna får föra sin talan. Jag tror att Juholt trots allt kommer att införa lite mer humor i debatterna. Det kan behövas rent allmänt. Dock så får han själv räkna med att floskler alltid genomskådas. Där har Reinfeldt en stor fördel för han tänker alltid innan han talar. Tror att det är klokt när man är statsminister.

Jag försvarar Reinfeldt nu - hör ni det...  Det gör Maria Hagbom också och undrar om Juholt försöker sig på en paraplystatskupp.

Spännande dock att Juholt och (S) vill höja bensinskatten. Det lär inte göra huvuddelen av hans väljarkår glada, ty de bor långt från tunnelbanan de flesta. Böhlmark gör samma reflektion kring detta. Låginkomsttagare ute på landsorten är de som förlorar på högre bensinskatt. Intressant också att Carin Jämtin önskar Fredrik Reinfeldt välkommen ut i verkligheten. Det var rätt person med tanke på verklighetsnära idéer. Butler i tunnelbanan och annat. Världen var kanske inte bättre förr, men kanske att S var det skriver Gunnar Hökmark på sin blogg.

SvD  DN
Läs även andra bloggares åsikter om http://bloggar.se/om/politik" rel="tag">politik, http://bloggar.se/om/fredrik+reinfeldt" rel="tag">fredrik reinfeldt, http://bloggar.se/om/h%E5kan+juholt" rel="tag">håkan juholt, http://bloggar.se/om/debatt" rel="tag">debatt, http://bloggar.se/om/" rel="tag">

6 kommentarer:

Lisa sa...

Hej Mary! Det verkar som om Du har missat att det är omval i Västra Götaland och Örebro om drygt en månad. Det är nog anledningen både till att Håkan Juholt vill debattera nu, och att man tycker att Reinfeldt är feg som inte ställer upp. Att de ska ses i juni blir i det sammanhanget irrelevant, för då är ju både valet och valresultatet klart.

Mary X Jensen sa...

Lisa nej jag har inte missat det för det är vad saken handlar om. Jag är ganska säker på att Fredrik Reinfeldt kommer att delta i det valet, men på egna villkor då.

Anonym sa...

Eftersom Moderaterna anser att socialdemokraterna inte har någon politik på området som inbjudan avser finns det ingen anledning att tacka nej till en debatt. Det är ju bara för Reinfeldt att dra ner till Göteborg , debattera med Juholt och förklara sig segrare och sedan åka hem. Hur svårt kan det vara ?

Så skälet till att han tackar nej fungerar inte. Det är ologiskt.

Klart att han är feg. Moderaterna är dåliga på att debattera sjukvårdspolitik.

Klartexten sa...

Hade Reinfeldt haft gott självförtroende hade han gärna mött Juholt! Självklart! Men han är en svag mes! Och avslöjar det även offentligt!

Johan sa...

Det är klart att Reinfeldt vill ha ett tydligt alternativ att debattera mot, annars måste han i princip försvara sin politik mot Utopia, och det är inte så rättvist.

Jah Hollis sa...

På egna villkor. Det är så fegisarna brukar formulera det.