Diskussionen om riksdagsledamöters twitteranvändning fortsätter. Fredrik Federley anser att alla utskottsmöten ska vara helt öppna och dra frågan ett steg längre. Han tillhör å andra sidan de mer moderna ledamöterna som är för en dialog. Det är ett sätt att dela med sig av makten och det gilalr inte alla, vi ska komma ihåg det. Socialdemokraten Peter L Andersson, twittrare och nätnärvarande människa liksom jag själv drar ut linjerna i twitterdebatten och ser fan i bakgrunden, som en borgerlig strategi att knycka väljare från (S)-kollektivet. Jahaja - så kanske man kan tänka också? Men visst finns det något i tankarna om hur man använder de kommunikationsmedel som står till buds. Det är å andra sidan öppet för alla partier och det görs också.
Peter drar också upp regeringens beteende utifrån en artikel i ämnet skriven av Olof Ruin som menar att regeringen måste inse sitt beroende av oppositionen och agera därefter och visa vilja till samarbete med oppositionen. Intressant eftersom det väl just nu i twitterdiskussionen handlar om att (S) eventuellt har avslöjats att söka samverkan med SD. Klassiskt - då lägger man tillbaka frågan hos den andre.
De flesta talmannen inbegripen anser inte att det är problem med twitter i riksdagen elelr i utskotten. Partiledare Juholt verkar däremot vara öppen för förbud. Det känns ganska typiskt att det ska ske kollektiv bestraffning istället för att ta den individ som begått fel i örat. Twitter är en självklar del av informationsflödet numera. Att bli avslöjad med fingrarna i syltburken gillar ingen, men att komma farande med förbud av den anledningen är också klassisk avledning.
Så länge det inte handlar om rikets säkerhet utan bara om att enskilda riksdagsledamöter får skämmas så är ingen skada skedd då är det väl bara att twittra på. Som alltid handlar det om omdöme.
Bloggar:
Under den lugna korkeken - Är inte makten betrodd att twittra?
Johan Westerholm - I alliansens ledband
(SvD)
2 kommentarer:
Intelligent Muffin! - MUF-ordförande: Amilia Stapelfeldt ”De arbetslösa borde skaffa jobb och sluta gnälla”
http://www.dan-eriksson.com/2011/04/moderaternas-manniskosyn/
Rent allmänt är Twitter däremot ett problem i sig. Den mycket korta texten innebär ideligen att det som skrivs missförstås, se gärna Calle Str.. f'låt Bildt som flera gånger uttryckt sig kortfattat på ett sätt som missförståtts. Jag har medvetet valt att avstå, det är för kort text för att man ska kunna förklara vad man menar. Det blir allt för ofta bara dumt.
Skicka en kommentar