fredag 22 april 2011

Vi har en matsedel och den följer vi...

Rubriken ovan är ett uttalande från ännu en fyrkantig person avsaknad av empati och fingertoppskänsla. Det handlar om påskmat till gamlingar som vill ha ägg och sill till påsk. Men se det får de inte för det står lax på menyn. Hur vore det att fråga gamlingarna vad de vill ha?

Ägg till påsken är väl ingen raketforskning precis...

Det är lätt att bli matt av sånt här. Jag skulle kunna tänka mig att personligen köpa ett paket ägg till dem, men nu bor de en bit härifrån. Kanske någon på närmare håll kan göra det istället?

Jag får direkta bilder av min egen gamla fars julbord på äldreboendet i Sumpan. Det serverades direkt ur förpackningarna från storköket. Allt mat hade samma grårosa färg där det låg under det till hälften avrivna plastöverdraget. Det varma kom från ugnen och serverade även det ur de av värmen buckliga plasttrågen. Fy för tusan...

AB

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fyrkantighet samt avsaknad av empati och sunt förnuft finns tyvärr överallt. Hässleholm styrs av alliansen och det är ett av Sd:s starkaste fästen.

Vad blev av valfriheten och omsorgen om de gamla när det gäller praktiskt handling?

Glad påsk!

Jerker sa...

ja, inte låter det som om det är begåvningsreservent som jobbar på det köket.

Det är ju inte så att sill och ägg är dyr mat.

(Kanske vågar man hoppas på en liten nubbe till också, för den som vill ha?)

Cams sa...

Det är ordnat med ägg och sill åt dem.. nubbe fick de dock inte (ajja bajja ) hade ordnat nästan allt själv men en annan påskhare hann före.. vilket inte spelar ngn roll då det viktigaste är att de får sill o ägg.. =)

Mary X Jensen sa...

Vad underbart Cams...