söndag 15 maj 2011

Barnfattigdomen och Juholt...

Juholt har lovat att ta itu med barnfattigdomen. Vad det nu är egentligen? Begreppet har på senare tid slagits in i huvudet på alla. Har man ifrågasatt det så är man en usel människa, en som bara änker på sig själv och minsann är helt känslokall. Det har handlat mycket om det. Frågor om har man kan stå ut med sig själv om man inte vill ta bort barnfattigdomen har stått som spön i backen. Inte minst här. Vi som ser på saken på ett annat sätt och anser att det handlar om att se till så att familjer som har det dåligt ställt i första hand behöver egna inkomster i stället för bidrag har betraktas som fullständigt omänskliga. Läs gärna (S)-bloggar så förstår ni.

Personligen har jag alltid trott mer på jobbinkomster än på bidrag. Per Gudmundson reder ut Juholts fulspel kring begreppet barnfattigdom som utan urskiljning fått florera den senaste tiden. Det är bra att det kommer upp till ytan. Att staten ska ta hand om alla pengar och fördela dem efter eget huvud är inte optimalt det heller. Tar död på alla drivkrafter hos den enskilde. Att den som har det svårt ska få hjälp är självklart, men ALLA har det inte svårt.

De här begreppen som far runt i politiken och piskar upp stämningen kring vem som är mest ädel är obehagliga. För det skapar verkligen motsättningar mellan ond och god. Det är iofs klassiskt, men inte mindre illa för det. Det är särskilt från socialdemokraters sida kan jag tycka som man spelar just det spelet. Det handlar om att förvilla helt enkelt. Inget att gilla varifrån det än kommer.

Moderater och andra borgerliga personer är inga elaka typer som hatar andra och bara tänker på sig själva. Det handlar snarare om att göra saker på olika sätt. Att hjälpa till självhjälp är en bra sak i längden. Ingen vill att andra ska ha det dåligt. Men det krävs två för tango.

S-bloggare gillar inte att begreppet barnfattigdom ifrågasätts. Tacka för det. Här kan man piska upp stämningen rejält. Håller med Thomas Böhmark när han säger att han är trött på att det påstås att regeringen tömt välfärden på pengar. Snarare har kommunerna tillförts pengar och uppmaningen från finansministern är att kommunerna ska använda sina pengar till välfärd inte till skattesänkningar.

Sebastian 

Inga kommentarer: