tisdag 3 maj 2011

Bin Laden död - det ställer frågor...

En av världens mest jagade personer har han varit Usama bin Laden. Nu är han död vad det verkar. Det var förstås på twitter det kom ut först, som alltid. Den som läste papperstidningen för att få senaste nytt visste inget. Det är typiskt för tidens nya medier. Prasselmedia hinner inte med, de har trycktider och annat som begränsar. Men efter ett par timmar brakade det loss rejält och nu i kväll är det fullt med uppgifter i varenda blaska.

Första tanken var att det var skönt att de äntligen haffat honom. Huruvida det är bra att han är död vet vi inte. Kanske hade det varit bättre om han tagits levande och fått stå inför rätta för det han gjort. Men vi har ingen aning om hur det hela gick till och att dra allt för långtgående slutsatser av tidningsskriverierna ska man alltid avstå ifrån. Fast å andra sidan vi kanske har en aning. Dagens mest absurda bild måste väl nästan vara den bild som kablats ut över hela världen där vi ser Obama och Hillary Clinton med flera sitta och titta på gripandet.  Det är som en film men ändå på riktigt. Vet inte vad som kan sägas om den situationen. Å ena sidan och å andra sidan...

Man kan fundera över masspsykosen som uppstår när det blir alla mot en. Media är inte dåliga på att skapa sådana situationer. De flesta utom bin Ladens egna förtroliga tycker att det är bra att han nu äntligen haffats om än med snöpligt slut. Det är lätt att se denne man som ondskan personifierad och visst vore det bra om han verkligen var den ende onde som fanns. Men det är nog dessvärre en önskan utan grund. Hotbilden kvarstår menar säkerhetsexperter på Nationellt centrum för terrorhotbedömning i Sverige. Man behöver väl inte vara expert för att räkna ut det även om man bara som vanlig medborgare tänker ett steg längre. Bra idag kan vara katastrof i morgon. Tyvärr. Amerikanska ambassader har stängts i rädsla för hämndaktioner och amerikaner avråds från resor. Det är förmodligen bara början. Detta blir säkerligen en symbolhandling som kommer att få efterverkningar. Usama bin Ladenvar inte ensam dessvärre. Det finns fler hatande personer över hela världen och vad gör de nu? Det där vet vi inte ännu så det är bättre att inte ha så mycket färdiga åsikter utan i stället avvakta lite med de stora slutsatserna av detta. Hela händelsen kan trigga andra att dra igång en massa dumheter nu så lyckan kan vara högst tillfällig.

Det som bekymrar mig personligen allra mest är hur gräsliga vi människor kan vara mot varandra. Man ramlar lätt tillbaka till Love, Peace and Understanding för just de tre begreppen allt annat flum i övrigt i den rörelsen att bortse ifrån.

Vem vet? Det hela kanske bara är iscensatt och bakom det hela finns en annan verklighet.

Aftonbladet - Wolfgang Hansson

SvD
DN

1 kommentar:

Anonym sa...

www.corbettreport.com/osama-bin-laden-pronounced-dead-for-the-ninth-time/

www.foxnews.com/us/2010/10/20/al-qaeda-terror-leader-dined-pentagon-months/

www.newsweek.com/2001/09/14/alleged-hijackers-may-have-trained-at-u-s-bases.html#

www.infowars.com/al-qaeda-is-a-front-group-for-the-us-military-industrial-complex/

www.infowars.com/inside-sources-bin-ladens-corpse-has-been-on-ice-for-nearly-a-decade/

www.prisonplanet.com/terrorist-who-trained-london-bombers-was-working-for-us-government.html

www.prisonplanet.com/mumbai-terrorist-was-us-agent.html

www.infowars.com/bombshell-evidence-clearly-indicates-staged-attack-on-detroit-flight/

Läs mer här:

http://wearechangeumea.blogspot.com/2011/02/terroristhotet.html

http://civilkurage.wordpress.com/2011/02/28/intressanta-fakta-om-911/