tisdag 24 maj 2011

Mellin är inne på mitt spår här...

Här har vid ett flertal tillfällen föreslagits Thomas Bodström som (S)-partiordförande som bekant. Det har bemötts med antingen att jag har helt fel eller att jag är ute och cyklar. Idag fördjupar Lena Mellin den tanken och fyller på den. Tack för det Lena, jag tror att vi är något på spåret nämligen. Han har nåt visst den där mannen även om många genast slår bakut när man säger det. Johan W tror att Mellin är kär i Bodström! Meeh...  Det är klart - en person ska inte få för mycket uppmärksamhet eller lyckas för bra med nåt. Då ska de sättas dit och inte tro att det är nå´t. Klassiker... Att Bodström lyckas med media är inte heller något som gillas. Självklart inte. Nu är det så här Bodström att många vill helst att inga träd ska växa till himmelen utan ambitionen är att alla ska tuktas till att vara exakt lika höga buskar.

Så moderat jag är kan jag känna lite sorg för stolta socialdemokraters skull. Hela partiet har liksom imploderat och det  kan säkert bero på vilket också här har funderats kring, partiet har blivit omodernt och har inte lyckats stämma sitt piano riktigt. Det gjorde däremot moderaterna med Fredrik Reinfeldt i spetsen. Han gick helt enkelt ut till folk och frågade vad de ville ha och så formades politiken därefter. En del av oss som är lite äldre kan väl i bland sakna den ideologiska kompassen, men trots allt så förändras världen en del och det gäller faktiskt att följa med. Kepsen från 1950 kanske var snygg då, men nu är den lite omodern så att säga. Moderaterna har trots allt lyckats med att få fram fler personligheter bland de ledande politikerna. Carl Bildt är det av födsel och ohejdad vana, men det finns många fler både kvinnor och män med starka personligheter och Fredrik Reinfeldt låter dem lysa av egen kraft. Tror på det som en vinnande strategi. Det är säkert inget fel på Juholt, men jag uppfattar honom mycket som den typiskt starke mannen i en kommun. Sverige är ingen kommun.

Huruvida det har kupperats mot Mona Sahlin eller ej har jag ingen aning om, oavsett vad så skulle ingen medge att de varit delaktiga i något sådant. Det är så att alla har sin bild av verkligheten. Det där bortmanövrerandet av andra är en grej jag verkligen inte gillar i den poltiska verksamheten.

Säg vad ni vill men jag hejar på Bodström, även om inte alla gör det. Det är inte lätt att vara en avvikare och egensinnig... Jag känner igen den interiören.


Bloggar: Peter Högberg  Sebastians tankar  RödaBerget Kulturbloggen Västros

Ab 1, 2, 3, Newsmill, Ab 1, 2, 3, 4, 5, Expr 1, 2, 3, 4, 5, SVT, HD, GP 1, 2, Karlskoga kuriren, Sydsvenskan, DI, SvD

1 kommentar:

Johan Westerholm sa...

Mary

Bodström är en stor bluff. Inget i hans politiska förslag som han nu lanserar är något som inte lanserats inom ramen för Kriskommissionen och Öppna Kriskommissionen. De första rapporterna med det innehållet kom redan i oktober i fjol och det borde framför allt Lena Mellin kunnat ta till sig som politisk analytiker. Att du missat detta är mer försvarbart.

Han är en bluff, men en sak har han: Han har en unik förmåga till att framstå som innovativ trots att han bara serverar plagiat.

//JW