måndag 6 juni 2011

Grattis till Hanna och grattis till CUF...

När man bloggar och är intresserad av politik så träffar man många intressanta personer. Det skapas en gemenskap över partigränserna som är oerhört stimulerande. Bloggandet öppnar dörrar som många inte förstår. Det vet vi som håller på. Kontaktytorna vidgas bortom den egna lokalföreningen och det politiska samtalet drar ut på nätet.

I min egen lokalförening finns det de som fnyser åt mitt bloggande, det har ingen betydelse menar dem och vi talar inte mer om den saken.  Du har ju tid säger de. Tid är nog den mest jämlika grejen vi har - 24 timmar om dygnet menar jag. Snarare handlar det nog om ett aldrig sinande intresse för att delta i och vara med och utveckla den politiska debatten samt försöka påverka det som sker. Allt kan man inte påverka och inte direkt heller, men lite... Tid är nog den mest jämlika grejen vi har - 24 timmar om dygnet. Det där vet ungdomarna idag och så en del av oss som hänger med i detta - för att vi gillar det. Bland bloggarna suddas åldersgränser och andra traditionella grupptillhörigheter ut, alla pratar med alla och bryter tankar, delar med sig av åsikter och det är oerhört stimulerande. Det politiska samtalet finns på nätet numera. Thomas Bodström berättar i sin bok om ett torgmöte han själv deltog i. Det fanns en åhörare, en man som låg på en bänk och sov. Plötsligt satte han sig upp och bad Bodström att flytta sig en bit bort om han skulle stå där och gapa... Det är lite signifikativt för hur intresset för politik kan se ut på gator och torg idag. Det är inte så stort om man säger så - det finns andra arenor.

En av de mer begåvade och trevliga personer jag mött är Hanna Wigenius som nu valts till ordförande i centerns ungdomsförbund. Som alliansare blir man glad åt att det finns så många duktiga yngre personer som står ut med den ibland otroligt tröga politiska processen.

Hanna ryter till ganska ofta på sin blogg, Missbesserwisser - det är härligt att delta i det. Jag hoppas att hon fortsätter med det. Förre CUF ordföranden Magnus Andersson har blivit kommunalråd i Solna.

Heja Hanna! Du är en tuffing. Vi ses på barrikaderna och förmodligen i Almedalen.

Själv är jag oerhört lycklig över vårt eget ungdomsförbund MUF, där finns det verkligen också många begåvningar. Nu under ledning av Erik Bengtzboe, tidigare av gulliga och smarta Niklas Wykman som numera håller igång på Finansdepartementet,.

Många unga människor tar ton och utrymme idag och den möjlighet som internet skapat med interaktivitet, dialog och gränslöshet kommer att vara demokratin till godo. Mycket bra. Mer öppenhet - det tjänar vi alla på. Hanna kommer att vara en av dem som kommer att förändra den politiska debatten.


Politikerbloggen DN SvD  CUF


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

Svensson sa...

Jag har inte kommit över Moderaternas lögn om vägtullarna, frågan är om jag någonsin kommer göra det.
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

Mary X Jensen sa...

I just den saken är vi överens. Jag gillar inte trängselskatten.

Hanna Wagenius sa...

Åh, tack Mary! Hoppas verkligen vi ses i Almedalen!