onsdag 1 juni 2011

Här byter vi kommunchefer som andra byter skjortor...

I Nordmaling är det bestämt Rock´n Roll med socialdemokratiska kommunalrådet Ulla-Maj Andersson. Jösses. På fyra och ett halvt år som kommunstyrelsens ordförande har hon slitit ut tre kommunchefer. Om detta kan man läsa i notis i Dagens Samhälles pappersvariant. De kan bli svårt att rekrytera en ny mot bakgrund av allt som hänt menar oppositionsrådet.

Den med minnet kvar kommer ihåg hur Ulla-Maj Andersson blev betraktad som ett arbetsmiljöproblem och fick flytta ut ur kommunhuset. Den typen av problem tycks hon lösa lätt som en plätt. Med hjälp av kommunstyrelsens personalutskott så sparkar man bråkstaken. Så bygger man en organisation med management by fear och klassisk härskarteknik. Det där med samarbetssvårigheter fick plötsligt en ny dimension. Kan inte de egna sparka ut henne hon skämmer ut hela sitt parti och även oss andra som är folkvalda. Det är som ett skämt alltihop.

Maktfullkomligheten personifierad. Verkligen.

Kommunalråd som arbetsmiljöproblem - min tidigare text där jag funderar lite kring ledarrollen. Då trodde jag faktiskt att hon skulle dra det kortaste strået. Men icke. Man slutar aldrig att förvåna sig. Men är det här verkligen bra för demokratin? Skulle man inte kunna tänka sig att det ska finnas några slags kompetenskrav på personer som toppa listorna. I alla fall så pass att vederbörande ska kunna skilja på vad som är poltik och vad som är tjänstemännens jobb.

Management by fear i Wikipedia.

VK VF


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

granntanten sa...

Det här är kanske det som han Knohult kallar social demokrati?

Anonym sa...

Som kommunchef verksam i en annan del av Sverige kan jag inget annat än häpna över turerna i Nordmaling. INGET skulle kunna få mig att jobba i Nordmaling under nuvarande omständigheter. Man undrar i sitt stilla sinne om det finns en plan bakom detta. Sista kvinnan släcker lampan?

Ett stort lycka till. Det behöver ni.

Mary X Jensen sa...

Ja du Kommunchef. Nu bor jag inte just i Nordmaling själv och det är väl tur.

Trist dock att det finns politiker som inte förstår den demokratiska processen och förstår att de representerar väljarna i kommunen och att det är skillnad på rollerna. Bristande kompetens är ett demokratiproblem.