onsdag 1 juni 2011

Skäms Johan Westerholm... var tog den rena bloggningen vägen?

Nog för att man kan ha tråkigt och nog för att man kan vilja provocera men att vara oförskämd är inte OK. Nu pekar jag med hela handen mot Johan Westerholm och säger ifrån. Du skämmer ut en hederlig debatt med ditt griniga och makalösa inlägg idag. Du anklagar mig och mina moderata bloggkompisar för att gilla att byggarbetare dör. Är du inte riktigt klok?

Du påstår att jag föredrar att försvara Kungen. Men hallå, vad gör du för jämförelser. Äpplen och tegelpannor?

Det är pinsam nivå på dig nu Westerholm. En gång i världen var du sansad och balanserad. Du till och med skrev om "ren bloggning" ihop med moderate Kent Persson i Svenskan. Vi skulle inte gå till angrepp på personnivå och vara renhåriga i valrörelsen. Smutskastning ett hot mot demokratin skrev du då. Var tog den ambitionen vägen. Vad är det du håller på med nu?

Att vi inte är med i en Facebookgrupp tar du till grund för att påstå att vi andra är för att byggnadsarbetare ska dö! Jag frågar igen, är du inte riktigt klok? Hur kan du påstå något sådant? En Facebookgrupp är liksom ingen garanti för något alls. Vet man inte ens om att den existerar är det ännu svårare. Alla ser inte samma saker på Facebook det kan vara bra att veta. Jag går i princip sällan med i grupper numera om de inte direkt relaterar till något som berör mig. Men först och främst ska man som sagt veta om att de finns.

Jag brukar alltid säga att jag vill att folk ska tänka en meter längre, men just nu är du långt bort från allfarväg.

Be mig om ursäkt... Det här var det huvudlösaste jag har hört från dig Johan. Jag är medveten om att du ville få mig att tända till och det lyckades bra.


Tokmoderaten  Fredrik i Sollentuna  Böhlmark  Sven-Erland

15 kommentarer:

Henrik sa...

Utan tvekan är Johans inlägg det mest korkade jag läst den här veckan i alla fall. Han överträffar ju till och med S-info.

Jesus Christus sa...

Mary - jag är rädd att Johan inte är riktigt klok - på riktigt. Låtom oss bedja för ett snabbt tillfrisknande.

Mary X Jensen sa...

Jesus Christus nu ska vi nog inte ta i. Han hade en dålig dag och tog ut det på fel sätt...

Anonym sa...

Ditt parti har skalat ner pengarna till arbetsmiljöarbetet.

Ni har stängt Arbetsmiljöinstitutet som forskade runt bättre arbetsmiljö. Ni ansåg att det var onödigt att finansiera sånt.

Resurserna för att utreda arbetsmiljöbrott är mer än löjligt undermånliga.

De sammanlagda konsekvenserna av er politik är en sämre arbetsmiljö och fler olyckor.

Antingen är ni inte medvetna om följderna,eller också är ni det. Vet inte vilket som är värst. /Peter

Christer Karlsson sa...

Johans blogginlägg och Peters svar här ovan visar att sossarna är desperata. De är livrädda för att förlora ett val till och har därför med sin mustachprydde partiledare valt att spela smutsigt. De kommer ideligen med lögnaktiga argument som helt saknar täckning men som får en oerhörd spridning på nätet via netroots som de använder för att manipulera och fuska med bloggrankningar. Sossarna är det enda parti som i alla val sedan 2002 har fått valarbetare dömda i domstol för valfusk och som i det senaste valet fuskade så markant att man fick göra om valet. Fusk, fulspel och taskspeleri är sossarnas adelsmärke!!

Fri sa...

Fakta kvarstår Moderaterna och alliansen har stängt ned Arbetsmiljöinstitutet och konsekvenserna av detta är en försämrad arbetsmiljö.

Mary X Jensen sa...

Forskarna på arbetslivsinstitutet finns på många andra ställen idag och fortsätter sin forskning. Två av dem minst är professorer idag och jobbar på Stockholms Universitet. Jag vet det för de har båda varit lärare till mig.

Jag tycker inte att det går att säga att utebliven forskning på ett institut ger vid hand att fler dör på byggarbetsplatser. Forskning pågår hela tiden och brukar inte få gensvar förrän efter många år. Det har aldrig i världen med specifika dödsfall på arbetsplatser att göra. Det handlar mer om otur, slarv, dåliga underlag och materialhantering att göra.

Att dessutom lägga på oss som indivder någon slags kollektiv skuld på det här sättet är bara dåligt.

Fri sa...

Ja det är ingen som har trott att alliansen lätt avrätta forskarna, men ändock fakta kvarstår Moderaterna och alliansen har stängt ned Arbetsmiljöinstitutet och konsekvenserna av detta är en försämrad arbetsmiljö.

I övrigt så är jag inte vänster utan står istället långt till höger om de nya arbetaren Reinfeldt, men bara för att man står till höger behöver man inte spela dum genom att hävda att alliansen politik inte har lett till en sämre arbetsmiljö.

Mary X Jensen sa...

Fri - jag vet inte om nedstängningen av arbetsmiljöinstitutet i sig är skälet till att arbetsmiljön har blivit sämre. Forskningen pågår på annat sätt. Det är väl mer arbetsmiljöverket som jobabr med de praktiska frågorna.

Allt som den borgerliga regeringen har gjort är väl inte toppen. Men det är alltid så att regeringar oavsett färg får kritik. Men att dra ut det till att enskilda moderater som jag själv exempelvis tycker att det är OK att människor där på arbetsplatser är väl magstarkt.

Mary X Jensen sa...

Fri - jag vet inte om nedstängningen av arbetsmiljöinstitutet i sig är skälet till att arbetsmiljön har blivit sämre. Forskningen pågår på annat sätt. Det är väl mer arbetsmiljöverket som jobbar med de praktiska frågorna.

Allt som den borgerliga regeringen har gjort är väl inte toppen. Men det är alltid så att regeringar oavsett färg får kritik. Men att dra ut det till att enskilda moderater som jag själv exempelvis tycker att det är OK att människor dör på arbetsplatser är väl magstarkt

Jag är moderat sen tidigt 70-tal och är nog mest Bohmanist med stort intresse för människor.

LeoB sa...

@Mary: Förstår inte din (låtsade?) ilska. Om nu det här med facebook-gruppen var så viktigt (nä, det var det nog inte) enligt dig så är det väl bara att gå med. Inget att skruva upp sig på.

I annat fall var det kanske bara lite illa siktat av Westerholm. Det var försämringen av arbetsmiljön han siktade på. Den frågan lär komma upp väldigt många gånger framöver. (Av skäl ni har möjlighet att påverka + såna som ni inte kan påverka.) Försämrade anställningsvilkor kommer om inte annat att medföra nya politiska grepp vad gäller arbetsmiljö.

Så varför inte öva lite skrivkonst kring arbetsmiljön? Du kommer att behöva den. Lovar.

Mary X Jensen sa...

Leo - jag skriver väldigt mycket om arbetsmiljö, om vuxenmobbning har du missat det.

Westerholms kanonad mot mig var överdriven och dum. Ville han snacka arbetsmiljö kunde han ha hållit sig till det och avstått från att påstå att moderater tycker att folk ska dö på jobbet. IMHO.

LeoB sa...

@Mary: Ja, det gör du ju, du skriver om vuxen-mobbning. Bra. Glömde det.

Maktkampen du nämner då är intressant. Får den inte konsekvenser även för hur du ser på politiken? Det handlar ju i arbetslivet mycket om kamp om ekonomiska villkor, som nog knappast matchar arbetsinsats så där jättemycket. Till en del naturligtvis, men det är lätt att se att det inte kan vara bara det som ger lönen. Vem jobbar hundra gånger mer än andra? Vem är hundra gånger skickligare (än en annan som kan samma jobb)?

Intressant nog fann jag förresten när jag hörde med olika fackförbund för några år sedan att det verkade som om LO hade bättre koll än SACO på psykosocial arbetsmiljö. Med TCO nästan lika bra som LO. (Och jag har sett en del på nätet sedan som fått mig att tro mer på TCO.)

Mary X Jensen sa...

Vuxenmobbning finns på arbetsplatser också och sker på olika grunder. Jag kopplar det mer till individerna. Det är mitt intresseområde.

LeoB sa...

Det handlar ju om individen/individerna i grupp. Uteslutning, narcissistiska inställningar osv.

Det kan inte frikopplas från belöningar/jakt på belöningar som jag ser det. De allt snabbare organisationsförändringarna gör att man lätt slipper göra rätt för sig om man är slug. Ingen vet egentligen vad det man gjorde hade för betydelse. Det blir lite som med gamla tiders kejsare.

I mindre sammanhang (såna som du tagit upp) kan man se individernas bidrag lättare. Men det är inte det som nu dominerar vad det gäller besluten. Vi måste anstränga oss för att se sammanhangen.

Om det inte finns någon koppling mellan vad vi gör och vad andra tänker om oss så är vi illa ut. Ungefär som i den där undersökningen som kom nu om unga människors brist på intrese för politiken.