fredag 17 juni 2011

När Maud avgår så är det öppet för spekulationer...

Lyssnar på presskonferensen med Maud Olofsson, positiv upplevelse - hon är så himla avspänd och skrattande idag. Verkar nöjd med sitt beslut.

Alltid spännande när någon avgår och det går runt ett varv till i politiken. Det har verkligen hänt mycket de senaste åren. Maud Olofsson har jag alltid gillat och hon har gjort en hel del och har på något sätt passat ihop med Reinfeldt, Björklund och Hägglund. Nu har hon bestämt sig och vill lämna över till nästa och det finns många och hon hoppas att det kommer att bli en öppen process. Maud förordar att det blir flera som anmäler sitt intresse. Det låter underbart. På många ställen är det förbestämt vilka som ska få alla positioner. Liten klick ger till sig så att säga. Det är trist för demokratin det.

Nu vill Maud plocka svamp. Bra - livet har många dimensioner. Ge henne en rejäl avtackningsfest. Trogna duktiga partister ska avtackas.

Nu ska man förstås vara med och spekulera om vem ska efterträda henne. I min bloggande tillvaro har jag haft förmånen att träffa väldigt många mycket trevliga partister från alla partier. Även från oppositionen. Centerpartister har fått ett stort utrymme i mitt hjärta. Magnus Andersson, Annie, Federley, Hanna, Staffan DJohan H, Pär Ankersjö, Anna-Karin Hatt med flera. Men vem är jag att tycka, jag är moderat än så länge. Man vet dock aldrig. Alliansare definitivt.

Lena Ek är min egen favorit. Förändring är nämligen inte nödävndigtsvis lika med föryngring. Favoritcitatet kommer från Platon, ungefär så här - "Det är först efter 50-års ålder man är färdigdanad att träda in i statens högre ämbeten".

Hur som helst lycka till Maud. Och alla andra.

Bloggar: Ekonomisten, Johan, Johan H, Johan W, Kent, Magnus, Peter, Ringborg, Sebastian.

Svd, Svd2, Svd3, Svd4, Svd5, Svd6 , DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, Expressen, Expressen 2, Expressen 3, Svt, Aftonbladet, Aftonbladet 2 , Aftonbladet 3, SR,


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

5 kommentarer:

HumanLabRat sa...

Mary skrev:
"Lyssnar på presskonferensen med Maud Olofsson, positiv upplevelse -hon är så himla avspänd och skrattande idag. Verkar nöjd med sitt beslut."

Jösses, hur blåögd får man lov att vara? Gick du på det falskspelet? Maud glad med att avgå? Knappast! Men hon blev så illa tvungen eftersom hon hade slängts ut annars! Men självklart vill hon framställa det som något helt annat. Du fick inte känslan av att hon var speedad och överglad? - med andra ord tillgjord och spelade ett spel? Förresten du behöver inte svara på det, går man på falskspelet av Reinfeldt och Borg m.fl. så är man knappast kapabel att göra en korrekt bedömning när det gäller Maud Olofsson heller.

Mary X Jensen sa...

Jag kan avgöra när folk är sura också. Bara genom att läsa vad de skriver. Trevlig helg på dig ;-)

Nicklas Eriksson sa...

Fast HumanLabrat är ju faktiskt inne på något här. Ska du inte bemöta det han skriver? Jag är helt hundra på att Måådan slängde båda glas och porslin i golvet när hon kom hem, en maktmänniska som hon är INTE glad över att tvingas bort.

Mary X Jensen sa...

Jag vet faktiskt inte Nicklas. Jag uppfattade henne som skrattande på riktigt under intervjun. Inte som pålagt. Jag kan ha fel.

Mikael Jonsson sa...

Jag träffade Maud i våras och hon ÄR så där när hon är laddad.