måndag 4 juli 2011

Har någon gjort dataintrång...

Aftonbladets vinklar på Littorinaffären blir allt mer märkliga. Nu är hela regeringen i princip ansvarig för alltihop. Aftonbladet visar skärmdumpar på Littorins konto. Och frågan uppstår hur i hela fridens namn har de tillgång till det? Någon har begått dataintrång. Det är olagligt. Vem har gjort det? Aftonbladet? Eller någon källa? Kanske den kille man häromdagen hade som vitten, en chatbekant som utgav sig för att vara någon annan? Är det samma person som man kan läsa om i UNT. Det vet man inte, mne vad man vet är att de man träffar på på internet inte alls behöver vara den de utgiver sig för att vara och det behöver vi öka medvetenheten om rent allmänt. På senare tid har vi sett att gangstrar får stå som källa till diverse, minns historien om kungen exempelvis. Man ska inte glömma att dessa personers karriär går ut på att lura andra. Varför skulle de inte kunna lura en journalist? Varför skulle de inte kunna lura en hel redaktion?

Regeringen och främst Fredrik Reinfeldt nekar att lämna ut uppgifter om IP-nummer som kunde ge klarhet till eventuella sexkontakter och klandras för det av Aftonbladet. Som bekant är det bara underhållningsindustrin som kan få tillgång till andras IP-nummer på begäran för övrigt är det inte möjligt och det är bra det. I ena änden snackar journalister om säkerhetsrisker i andra kritiserar man den som vill se till att den upprätthålls. Och med det man hittills sett av kontohanteringen i det här fallet tro jag att det är ett klokt beslut av statsministern.

Att porrsurfa är ingen hit i min värld, men många gör det. Av olika anledningar och förmodligen går det inte att generalisera här vem som gör det. Det är dessutom ofta en lite mer hemlig privat verksamhet av den anledningen att det är så fruktansvärt pinsamt för de flesta. Moraliskt moras.

Visst kan det i förlängningen leda till oönskade effekter som fara för rikets säkerhet om någon porrsurfar. Ett populärt argument i alla möjliga sammanhang. Men frågan är om inte det värsta är alla spekulationer det leder till. Så fort någon sysslar med något som har sexuell anknytning så tappar fördomssverige helt besinningen, trots att de flesta förmodligen har någon slags sexuell verksamhet på gång själva. Tidningen Aftonbladet är fylld med bilder på kändisars rumpor och bröst, annonser om sexeksaker, rådgivning i sexfrågor och så vidare. Mest lustigt är kanske att en kontaktchat direkt dyker upp på sidan med de ministereskapader man just nu slår mynt av. Det ger inte innehållet i artiklarna någon större trovärdighet.

Att porrsurfa är inget brott - det är däremot dataintrång... Kan den senare frågan redas ut så vore det väldigt bra.

Inga kommentarer: