torsdag 14 juli 2011

Mogna människor i politiken...

Blir mer och mer övertygad om att det är bra att ha en viss mognad som människa när man ska vara med i politiken. Som Platon ungefär sa: "Det är först kring 50-års ålder man är danad att inträda i statens högre ämbeten". Visst visst säger många - unga ska också vara med. Det är helt självklart - ALLA ska vara med i en demokrati. Problemet med den svenska åldersnojan är den att alla grupper vill ha tolkningsföreträdet för sin ålder.

Anna-Karin Hatt säger idag att hon tycker att det är bra med erfarenhet av annat än politik. Det är viktigt att ha bred erfarenhet och en stabil yrkesbas att falla tillbaka på säger hon till Expressen.

Det var precis vad hon och jag diskuterade också under Almedalsveckan. Vi har båda det nämligen, haft olika bra och justa jobb och kommit och gått i politiken. I en debattartikel får hon stöd för sin partiledarkandidatur av flera centerpartister vilket hon uttrycker sin glädje över i egen bloggpost.

Huruvida jag som moderat ska ha synpunkter på vem centern ska välja till partiledare kan man diskutera. Jag har tidigare skrivit att jag tror att många av de som har uttalat kandidatintresse för centern är bra. Annie Johansson med flera, jag gillar så mycket. Jag tror dock inte att man ska ta ifrån ungdomar ungdomen genom att göra dem till tanter och farbröder i politiken i förtid. Allt har sin tid på nåt sätt.

Psst...
Här får du lite bra bilder Anna-Karin, där du och jag diskuterar värdet av att ha många olika slags erfarenheter från livet som politiker. Det var på Almegas H12-pall. Där du i en intervju med Martina Lind visade på den politiska bredd du faktiskt har. Det som är bra för centern är bra för alliansen som vi båda är en del av. Hör gärna av dig om du behöver fler råd, hehe...
Foto: Kim Skerving

Peter Högberg funderar kring Hatts partiledarroll i sin blogg.

Andra bloggar: , , , , , ,

Ab, Exp, Exp2, DN, SvD,

2 kommentarer:

kristina sa...

Du kanske inte hade velat bli tant i politiken i förtid. Jag kan förstå det. Alla vill ju olika. Däremot ska inte vuxna hålla unga ifrån politiken, de ska ju få gå sin väg. Så om nu en yngre person vill ge sig in i politiken så ska han/hon/hen faktiskt få det! Ja, denne kanske väljer bort att ha en karriär att falla bak på men det är hans/hennes/hens val, inte ditt!

Mary X Jensen sa...

Hur tolkar du det här då Kristina? Jag bara framför en åsikt. Min åsikt. Andra gör som de vill. Framförallt så tycker jag att alla åldrar ska blandas i politiken.