söndag 21 augusti 2011

Att ta vara på sig själv är inte samma sak som att strunta i andra Juholt...

Lyssnade på Juholts sommartal och det förstärkte min moderata grundval ordentligt. Han skrämmer mig med sin påträngande stil den mannen. Det är säkert så att han inte är min typ helt enkelt. Temperament och engagemang jovisst. Men det när det går över i demagogisk föreställning blir man fundersam. det behöver inte vara fel på det han säger om man delar den åsikten. Jag gör det inte. Har aldrig trott på det där att staten fixar alla problem och blir skräckslagen när någon vill att staten ska ta ansvar för alla och en var. Vad behöver vi oss själv till då egentligen? Om överstatligheten med överbeskydd tar hand om allt. Kan det vara någon utveckling i det - att alltid göra som annan säger.

Att klara sig själv, att ta vara på sig själv och ta ansvar för sig själv och de sina är inte lika med att strunta i andra, inte alls.

Hur Juholt nu ska få in alla pengar som behövs för alla projekt han tänker driva får vi väl se... Hans tal idag gav mig i alla fall en ytterligare egen förståelse för varför jag jobbar för moderat politik. Den borde för all del återta sin position som lite mer fritänkande, men man kan inte få allt på en gång.

Fredrik Reinfeldts statsmannastil ger mig mer lugn och ro än Juholts mer stridande framtoning.
när han sprider kostsamma löften omkring sig. Det lät som om den finansielle krisen inte ägt rum påpekar Mats Knutson i sin sammanfattning av talet. Kan inte låta bli att fundera över hur väljare betraktas, som dumbommar kanske. Men det är fel, det är de inte...

Kent Persson anser att socialismen gjort sitt återtåg in i socialdemokratin och det kanske är så. Men frågan är väl om de är vad väljarna vill ha. Det återstår att se. Än så länge är Fredrik Reinfeldt betraktad som den mest trovärdige av alla partiledare. När folket får välja... enligt de aldrig sinande opinionsmätningarna. Spännande framtid inom politiken blir det nu när så många partier byter partiledare. Omvärldens ekonomiska kriser spelar också in. Det kommer att hända grejer i politiken. Det gäller att i alla fall försöka hålla sig i sargen...

Igår tackade Fredrik Reinfeldt för det goda samarbete Maud Olofsson och han hade haft och vad hon betytt för alliansens framgångar. Idag står det klart att hon ska bli rådgivare åt Hillary Clinton. Det är möjligt att båset efter Maud blir mer tomt än många kanske tror. Duktiga efterträdare till trots.


SVD och SVD2 och SVD3 och DN och AB och AB2 och Exp och Exp2
Bloggänget har åsikter (vad annars): Sebastian och Johan och Thomas och Storstad och Rolf och Ankersjö och Peter L Andersson och Alliansfritt och Tokmoderaten och Böhlmark

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

daydreaming sa...

Att se att statliga funktioner behövs, är nödvändiga och inte sällan bästa lösning är inte heller att man ska kasta hjärnan överbord och överlämna sin själ till staten.

Att gnälla på andras demagogi utan att städa framför egen dörr blir rätt trist.

Men det gäller alla politiska troll, inte speciellt för dig Mary.

Mary X Jensen sa...

Kallar du mig för politiskt troll? Haha. Som du förmodligne vet så ligger verkligheten alltid mittemellan. Idag kände jag för att fundera över hur jag påverkas av olika typer av tilltal.

Löttingebloggen sa...

Jag förstår dig Mary....balanserade inlägg möts av hårda obalanserade kommentarer. Samhället har blivit hårdare....det är de yngre som ofta lägger de hårda okänsliga kommentarerna i bloggvärlden. Själv är jag fostrad i att inte behandla andra på ett sätt som man själv inte vill bli behandlad på. Men den goda kristna regeln verkar bortglömd numera.