måndag 26 september 2011

Killen är 23 och har problem med droger...

Petzäll hoppar av SD för att bli politisk vilde. Han har problem med blandmissbruk. Han är 23 år gammal. Alltså en kille med grava problem som han behöver få hjälp med. Han ska inte sitta i riksdagen. På senare år har riksdagen urholkats till att innehålla personer som blivit invalda på grund av ålder, kön och etnicitet. Kvotering är inte bara av godo. När man är 23 år ska man göra annat än hålla till i ett högtravande sällskap som riksdagen borde vara. Det är landets högsta beslutsinstans. Ska vi inte ha personer där som är torra bakom öronen? Platon sa "Det är först efter 50 års ålder man är färdigdanad för statens högre ämbeten", Hörrudu det där är ganska gammalt brukar några säga. Jo visst är det så, men samtidigt finns dock undermeningen att man behöver få leva ut och inte tränga in sig i en trång byråkratkostym medan man är ung. Då ska man göra annat. Ha kul, forma sin personlighet, åke världen runt, prova på olika jobb. I viss mån kan man räkna riksdagen som rena slutstationen om man ska vara ärlig. Vad finns det bortom det? Om man ska vara krass.

Jag går in och blir mamma här. Unge herr Petzäll behöver hjälp att komma ur sitt trassliga förhållande till droger. Det är inte bra för honom, det är inte bra för någon. Det ska inte finnas unga brottslingar i riksdagen. Ska man sitta där ska man vara mogen sin uppgift. Förnyelse har inte nödvändigtvis med ålder att göra. Det är viktigt att komma ihåg det.

"– Jag blandade sprit och tabletter i livsfarliga kombinattioner, fick akut sjukvård flera gånger och låg på intensiven, säger Petzäll till Expressen."

SD vill att Petzäll lämnar riksdagen. Tacka för det. Men nu måste de nog ta sitt ansvar lite längre, det finns en mänsklig aspekt på det här. Att han själv inte vill lämna finns det väl cirka 60.000 kronor i månadenskäl till.

Kolla in bilden här - så här allvarliga med kostym och grejer ska inte unga människor se ut.

Jag kan under inga omständigheter ställa mig bakom den politik som SD bedriver och moderaterna har genom sin presschef meddelat att något intresse för honom inte finns. Det är rätt tycker jag på den instrumentella sidan av det hela. Han ska inte vara i riksdagen, borde aldrig kommit dit.

Men jag kan dock se en ung kille som behöver hjälp. Utanför politiken. Hoppas att han får det.

DN
SvD


Magnihasa
Tokmoderaten


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , I


9 kommentarer:

Ingenjören sa...

"På senare år har riksdagen urholkats till att innehålla personer som blivit invalda på grund av ålder, kön och etnicitet."

Trams. Förr i tiden hade vi otroligt mycket mer kvotering än idag, främst äldre män. Anledningen till att Petzäll valdes hade inte så mycket att göra med hans ålder som att han till skillnad från endel äldre partikamrater inte hade så mycket starka egna åsikter (vilket diskvalificerat större delen av de gamla "*generisk skånsk ort*s väl" veteranerna i partiet) och inget komplicerat förflutet.

Äldre(upp till en viss ålder tyvärr), män och personer med Svensk bakgrund är fortfarande statistiskt sett överrepresenterade i riksdagen, så det där kvoteringsspöket tror jag du får ta och försöka skrämma någon med lite mindre koll på statistiken istället.

Mary X Jensen sa...

Min tanke är inte att skrämma någon. Det är bara en reflektion jag gjort. Det finns säkert "äldre" som inte heller kan hantera läget.

Läste du om 70-talisterna som stressar ihjäl sig. Idiotiskt nog så har AB lagt artikeln under Plus. http://www.aftonbladet.se/wendela/article13615266.ab

Nicklas Eriksson sa...

"Ha kul, forma sin personlighet, åke världen runt, prova på olika jobb. "

Är du medveten om hur socialmoderaterna har ställt till arbetsmarknaden i Sverige? Hur många 23-åringar har råd att åka jorden runt eller "prova olika jobb" när man är hänvisad till att ta det som finns?

En riktigt äkta moderatkvinnokommentar, frivillgt dum och världsfrånvänd, med ignoransen som adelsmärke. Jag känner igen det, dina "systrar" på moderatbänken i Göteborgs KF kom med många såna sköna lines under min tid där.

Jag trodde mer om dig.

Ubbe sa...

Jag är ingen vän av SD och anser att unge Hr Petzell bör stiga av riksdage.

Dock blev jag lite intresserad av hur du ser på svensk politiks senaste "broiler" - Annie Lööf. Hon är 28 år, har bara studerat och sysslat med politik. Kommer dessutom från politikerfamilj i Värnamo.
Många Moderater (särskilt MUF:are) har under min studietid på 80- & 90-talet kallat S-politiker med betydligt mer arbetslivserfarenheter för just "Broilers" - kommer även osökt att tänka på makarna Reinfeldt....

Mary X Jensen sa...

Nicklas - jag menade inte att man åker världen runt på semester eller att föräldrarna betalar. Jag känner själv väldit många som dragit iväg för att jobba på andra ställen. Au Pair, restaurang i Norge osv - det finns massor av alternativ. Man behöver inte jobba i Sverige.

Beträffande många unga i politiken så har jag skrivit om Annie i ett inlägg tidigare idag. Jag tror egentligen att det är mer individuellt än baserat på ålder. Det är dock viktigt att man blandar olika åldrar och erfarneheter. Hela vårt samhälle är hierarkist uppbyggt. Inget är svart eller vitt i det här sammanhanget. En del blir tanter och farbröder redan i barnsben. Så det är olika.

Thomas sa...

Behövs många fler yngre dock kanske inte idioter som dom i sd eller för den delen lööf. Men det går inte att komma ifrån att yngre ofta har fräschare ideer och framförallt mer inriktade på rättvisefrågor och miljö. Det finns en anledning att vänstern drar mer av dom yngre.

Sedan behöver man inte ha kostym i riksdagen. Personligen är jag emot klädkoder.

Marcus sa...

"I think I could write a pretty strong argument in favor of female suffrage, but I do not want to do it. I never want to see the women voting, and gabbling about politics, and electioneering. There is something revolting in the thought." - Mark Twain.

Ungefär lika värdefullt som ditt citat av Platon. D.v.s. värdelöst. Man behöver inte ha erfarenhet för att sitta i riksdagen, eftersom en 23-åring sitter på just en 23-årings erfarenhet, något en 50-åring inte kan. Petzäll problem är missbruk i första hand, inte hans ålder.

Mary X Jensen sa...

Man får tycka som man vill... Det är det fina med en demokrati. Gillade det där Mark Twaincitatet. Vi skulle inte vara överens förmodligen.

Inga citat är värdelösa. De har sitt värde för alla, men kanske på olika sätt.

Erfarenhet kommer med ålder och alla ska vi dö. Det vet vi.

Fredrik Brännström sa...

Tjaa. Den mest trolige efterträdaren på riksdagsplatsen om Petzäll avgår är också bara 23 år gammal.

Åtminstone om man ska tro DN.

Det är svårt att rekrytera kompetent folk till SD.