torsdag 27 oktober 2011

Dags att stoppa den där Mullertypen...

SAABs anställda får inte ut sina löner, men Victor Muller tar för sig. Mitt i krisen har människan mage att förskansa sig. Varför stoppas han inte?

Ingen är väl okunnig om att SAAB inte säljer något vidare med bilar eller att det inte ens är ett svenskägt bolag längre. Ändå hålls det på och trippas runt som det vore det värsta som skulle hända om företaget lades ner. Ledningen har uppenbarligen inte gjort sitt jobb. Mattheten sprider sig.

Hur stoppas en person som Muller, ta reda på det och agera. Det är inte mindre än en stor skandal det här. Gudskelov att inte staten gick in och köpte upp bolaget som Mona Sahlin ville. Det är illa nog som det har blivit.

Hur har karln mage? Plockar ut 18 miljoner och lever lyxliv medan de anställda får käka på bordskanten eftersom ingen lön kan betalas ut. Fy för tusan...


SvD

5 kommentarer:

Per A. sa...

"Varför stoppas han inte?"

För att han kontrollerar tillräckligt med aktieposter i företaget.

Har du något förslag på hur han skulle stoppas, och som inte samtidigt innebär ett förstatligande av SAAB?

Mary X Jensen sa...

Per A jag vet inte hur man ska göra. Min skrivning ovan är förstås aningens förenklad.

britta_s sa...

Hade det inte varit bättre om staten gått in i stället för muller. Staten får ju ialla fall gå in med lönegaranti

Då hade man kanske haft en chans i alla fall. Kanske gjort en ordentlig omstrukturering. byggt vidare mot energisystemutveckling och haft kvar industrikompetensen.

Kajsa Warg sa...

Här håller jag med dig Mary!

Anonym sa...

Du gnäller över Muller...
De (kollektiv)anställda på SAAB har, om jag förstått rätt, fått lön sen april utan några som helst krav på motprestation, typ "arbeta". Lite sent utbetald kanske, men dock lön..
Varför skall fö staten gå in och köpa/stödja SAAB? 3500 anställda plus ett antal supportförtag, kanskske tillhopa 10000 personer totalt.
Är ju inte mer än ca fem veckors invandring? Kan vi ta hand om dem så så borde det vara en fis i rymden att ta hand om 10 000 som både är utbildade och talar svenska samt har industrierfarenhet..
Haltar jämförelsen? Kanske, det tar ju i snitt 5-7 år innan invandrare är i arbete, SAAB-folket bör väl gå i nya jobb med blixtens hastighet i så fall.
//ER