onsdag 16 november 2011

Rätt man på fel plats...

Är möjligen blödig men har svårt med metoden att göra Håkan Juholt till idiot nu bara för att det inte verkar fungera på partiledarposten. Drevet har gått ett tag nu och verkar eskalera då den inre kärnan i socialdemokraterna tydligen imploderat. Det går att läsa om krismöten och alla möjliga uttalar sig.

Det handlar väldigt sällan om enskild person utan problem likt dessa ska ses i ett större sammanhang. Alla passar inte för statsmannarollen så är det bara. Att vara spontan och yvig och livfull är inte bra egenskaper i den rollen. Håkan Juholt har personligen uttryckt detta tidigare om sin egen person. Men han blev säkert övertalad och smickrad att ta på sig rollen och ville kanske själv också. Det är ganska mänskligt. Det sorgliga är att när man faller så blir det från hög position och det är inte alltid någon som tar emot. Dels finns det dem man klättrade över på vägen upp och sen de som inte själva vill trilla ner.

Jag har alltid skrivit att Håkan Juholt skulle bli ett utmärkt kommunalråd. Där passar den där jovialiska uttrycket han har som person. Rätt man på rätt plats. Men vad kan en moderat egentligen ha att säga om socialdemokraternas inre liv?  Egentligen?

Dock ogillar jag högeligen alla typer av trist behandling av andra... Alltid. Snacka gärna i sak men just det där personorienterade kan man väl lägga åt sidan. Tidigare var det bloggarna som löpte amok, nu är det såväl tjänstemän som partistyrelseledamöter och de är å sin sida arga på varandra. Dock kan tjuvnypen väcka sympatier för Juholt tror statsvetaren Stig-Björn Lundgren. Se på min bloggpost här exempelvis.

Vilken soppa... De behöver en politik. Det blir svårt utan.

Jonas Morian tror att Juholt får svårt att sitta kvar.Media: SvDSvDSvDExprDNDNAB och AB och AB och Exp och Exp2
Bloggar: Johan och DHE och Thomas och Tokmoderaten


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

Låt Håkan Juholt vara ifred. Han kan förmodligen vara den som får valresultatet att förstärkas för ALLIANSEN vid nästa Riksdagsval.

Vi har egna tillkortakommanden som behöver rättas till.

Anonym sa...

Varför kan inte bloggare rikta sig i mer på sitt eget partis politik?
Är inte sose men det blir mobbing av det hela och det är inte kul att se.