onsdag 30 november 2011

Socialdemokraternas hopplösa situation...

Det är väldigt tragiskt att se hur en person mals ner i kvarnarna. Det är vad vi sett med Håkan Juholt den senaste tiden, inte en dag utan att hans person förlöjligas. Det är en sida av politiken som bara går att känna förakt inför. Trots att det är lätt att hänga med i svängarna så nog får det en illa fadd smak i munnen när man läser om alla misstag vissa personer lyckas med och som kommer till allmänhetens kännedom. Det säger också någonting om hur viktigt det är att en person får rätt start. För vem som helst kan hamna i skottgluggen och då går inget att stoppa.

Socialdemokratisk politik har vi inte hört så mycket talas om på sistone, det har mest handlat om just denne Håkan Juholt och allt han säger och gör. Situationen verkar helt hopplös för dem, men idag berättar Lena Mellin  problemen för partiet började betydligt tidigare, redan med Mona Sahlin. Hennes försök att bygga en allians med MP och C har slutat i att MP-väljare idag föredrar den borgerliga alliansen

Man kan tänka sig hur geniknölarna arbetar i partiet för att få det hela på rätt käl igen och få bort fokus från sin nuvarande partiledare. Det pågår säkert mer i kulisserna än någon kan ana. Gamle socialdemokraten Göran Johansson tycker att det måste bli slut på Juholtskoncentrationen och att det är dags att komma med lite nya ideer.  

Idag medverkar Thomas Bodström i Radio P4, vad nu det kan betyda. Jag tror att han är en stark partiledarkandidat 'även om han bestämt säger nej när han får frågan. Han är lite rätt i tiden på något sätt. Kan matcha Reinfeldt och har en social förmåga som många saknar. 

Vi behöver lite spänning i politiken mellan de olika inriktningarna, det går inte att ha allt stendött med koncentrationen lagd på de interna misshälligheterna på ena sidan. Men det är mellanperiod nu och vi får anta att geniknölana gnuggas rejält i alla politiska partier just nu.

Uppdatering: Läser just att även Sven-Erik Österberg duckar på att ta personlig ställning för sin partiledare, även han hänvisar till verkställande utskottet. Uppdatering 2: Nu meddelar Österberg att han blivit feltolkad. Det är viktigt att han får säga det.

Märkligt det politiska spelet är. Många avstår från att ta ställning för att själva inte hamna i en "guilt by association"-situation. För att inte själva bli förbigångna senare. Jag själv har råkat ut för detta genom att stötta personer som man kanske inte borde ha gjort om man tänkt sig att få ett bättre utgångsläge. Dock sover jag gott om natten och det har ett större värde än att vara vindflöjel. Man måste ha en egen ryggrad och en egen tanke om livet. Principer som man kan ta avsteg ifrån, annars flyger man löst i luften.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: