tisdag 24 januari 2012

Jan Eliasson var ett hett namn redan i fredags...

En del av oss deltog i den intensiva mediabevakningen som skapades kring Håkan Juholt och ett av namnförslagen vi kläckte då redan i fredags på twitter var just Jan Eliasson. Den respekterade mannen som skulle få alla lugna och fina igen. Ingen tjafsar med honom. Han inger respekt på ett väldigt fint sätt. I alla fall vad man vet så här på avstånd. Närmare behöver man inte komma heller. Alla verkar gilla honom.

Han skulle dessutom i kraft av sin ålder och erfarenhet kunna öppna upp för 50+. Visa att man både tänker och utvecklas även i den åldern. Många gånger mer modernt tänkande än vad yngre är för den delen.

Han har tydligen sagt att han skulle säga ja om han fick frågan.  Vilken grej det skulle vara. Margot Wallström kan tänka sig att träda in på något sätt tydligen också.

Inte för att jag har med det att göra... Men för politiken som sådan så vore det önskvärt att det blev lite lugn och ro nu. Den cirkus som varit är i och för sig intressant att följa, men så bra är det kanske inte. Sen får moderaterna ta och lyfta sig lite i håret också det är nog bara bra.

Uppdatering: Aftonbladet har haft omröstning och Jan Eliasson vinner den med storskräll och sen kommer Bodström och Wallström. Ingen av de andra som är med på listan kommer i närheten. Det säger något om att det nog vore bra med en erfaren samlande kraft som är någon man respekterar.

En och annan ojar sig över att Jan Eliasson är 71 år och för gammal nu. Varför det? Vad är det ni tror skulle bli så bättre av att yngre personer styr och ställer? Alla har varit yngre och alla blir äldre. Det är kombinationen av olika åldrar som är bra. Då krävs det en erfaren ledare som förstår det och ser till att alla får utrymme. Det är det viktigaste. Det blir inte med automatik omodernt bara för att en äldre person finns med. Däremot kan de bli lite lugnare så att arbetsro infinner sig.

Jan Eliasson är sossen som skrämmer Tokmoderaten. Mig skrämmer han inte alls. Jag känner bara respekt och tycker att det är dags att (S) får lite lugn och ro nu. Personligen känner jag mig nöjd med Fredrik Reinfeldt och faktum är att jag tror att han och Eliasson skulle kunna fungera bra ihop. De är båda eftertänksamma personer. Och jag tänker Sverige nu. Inte enskilda partier. Men det är dags med lite lugn och ro i den svenska politiken. Det får bli hockeymatch när alla spelare är på planen. Alla mår bra av att det börjar talas politik igen här i Sverige.


Aftonbladet Expressen 1 Expressen 2 SvD

Mikael A Röda Malmö HögbergLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: