måndag 27 februari 2012

Skuggan och det mystiska dokumentet - boktips - bra sportlovsläsning...

Johnny Munkhammar är moderat riksdagsledamot och en man som inte vilar på lagrarna. Efter att ha läst många barnböcker tillsammans med sina döttrar kom han fram till att det saknas något efter Astrid Lindgren. Den tiden hon beskriver handlar inte så mycket om den vi lever i nu. Johnny ville beskriva en internationell miljö och ha en flicka i huvudrollen. Sagt och gjort då skriver jag en själv tänkte Johnny och startade ett eget bokförlag och började.


Johnny Munkhammar


Resultatet blev boken Skuggan och det mystiska dokumentet - en spännande historia som tar barnen genom Europa på äventyr. Barnen NA och Nico färdas genom Europa och är med om många spännande situationer. Man kan om man vill är budskapet och det är också något som Johnny Munkhammar själv utstrålar mest hela tiden.

MMK lät barnbarnet Oskar recensera boken.

"Jag rekommenderar boken för de som är mellan 9 till 11 ungefär säger Oskar som själv är 12. Det är en lärorik bok för den som inte redan vet vad parlament och EU är till exempel. Det är också spännande handling och verklighetstroget om hur det kan gå till i diktaturer med ledare som bara tänker på sig själva. Man lär sig lite geografi och samarbete och hur bra det är att kunna engelska. Den känns modern jämfört med många andra böcker jag läst och det är många"


Du köper boken här. 


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

fastighetsrätt regler sa...

Kan bara instämma, mycket bra bok som jag läser för barnen.