tisdag 6 mars 2012

Släcka mobilnät - kan vi ta ner månen också...

Mobiltelefonen har blivit ett nödvändigt verktyg för de flesta av oss. Den används inte bara för att ringa väninnan och pladdra. Det är i hög grad ett arbetsredskap. Ska den fungera så krävs det ett mobilnät. I Mora funderar nu politikerna i Miljönämnden att skapa en strålningsfri zon, vilket i sin tur skulle gör att mobiltelefonerna i området slutade att fungera.


"En man i byn Venjan i Mora kommun har i flera års tid klagat på att strålningen ger honom huvudvärk, ryggproblem och stickningar i hjärtat.
Han vill nu slippa gå omkring i en silverdräkt." (DN)

Skulle man inte kunna tänka sig att mannen i fråga tog och flyttade? Det finns fortfarande ställen där mobilnäten inte når. Låter mer praktiskt.

Själv är jag oerhört påverkad av månen, i synnerhet när det är halvmåne. Kan vi plocka ner den?

Uppdatering: Det blev ingen nedsläckning av nätet i Mora. Förnuftet baserat på det vi vet idag segrade.


Aftonbladet
3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror att mannen gick på den marken innan mobilmasten gjorde sitt intrång i vårt redan smutsiga samhälle. Likasom att månen fanns innan du gick på jorden. Löjlig jämförelse

Mary X Jensen sa...

Om man jämför bokstavligt som du gör anonym kanske det kan tyckas var löjligt. Men om du tänker lite till så kanske det kan bli ett aha. Jag förringar ingen som mår dåligt. Däremot så är det lättare att flytta från ett område där man mår dåligt än det är att ta ner månen.

Monika Ringborg sa...

Det kan vara fler som mår dåligt i ett samhälle som är i stort behov av mobiltelefon. Frågan är alltså om man skall ta bort tryggheten för dem till förmån en annan person.

Och numera är mobiltelefonen något som skapar trygghet, troligen för en majoritet.

Jag tror man istället måste försöka hitta andra lösningar och först verkligen utreda om det är strålningen som orsakar mannens besvär.