måndag 12 november 2012

Poliser söker sig själva i brottsregister...

Att poliser söker på sig själva i brotts- och misstankeregistret är oerhört märkligt. De om några borde väl veta om de begått något brott som ger anledning till att hamna i register? Dessutom är det förbjudet att göra så - det borde man ha i ryggmärgen som polis. Men alla är vi olika.

Brotts- och Misstankeregistren är ändå ett hårt reglerat sådant där det uttyckligen är förbjudet att göra sökningar på annat än det som härrör jobbet.  

Om det är 15-talet anmälning per vecka som görs mot poliser som tar sig in i registren och söker på sig själva så är det oerhört många, men det verkar inte som om man tycker det på Rikspolisstyrelsen. 

"... säkerhetschefen på Rikspolisstyrelsen Jan-Olof Andersson. Men trots den stora ökningen av poliser som anmälts för dataintrång de senaste månaderna tycker han inte att det, i det stora perspektivet, är en stor sak.
– Vi är 28 000-29 000 medarbetare. Och tittar man i det perspektivet och alla de slagningar som görs i våra system så är det ändå promille som vi pratar om." källa: SR/Ekot

Alla som säker på sig själva i registren bör utredas tycker professor Töllborg.Steget till att kolla grannen, flickvännen, konkurrenten är inte långt...  Hualigen...


AB 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen stor sak? drygt 2.6% av polisens anställda utför fullt medvetet en brottslig handling.

Mary X Jensen sa...

Helt ense - det är makalöst.