söndag 6 januari 2013

Hur hittar man varorna till e-shopen...

Att sätta upp en e-shop verkar inte så svårt.

Men hur hittar man varorna man ska sälja?
Är det nåt särskilt man ska tänka på?


Tips önskas.

6 kommentarer:

anybody sa...

Hmm .. det beror väl ändå på vad du vill sälja?

Annars köper väl människor i princip vad som helst med rätt marknadsföring. Konserverad gröt var en populär grej på 40-50-talet och det låter ju vintage eller retro som är så inne just nu .. men förmodligen rätt svårt att åstadkomma?

Men det finns ju en bra låt att använda som produklanserare ;-)

Annars finns det grossistlager där du kan botanisera bland skönhetskrämer och hushållsattiraljer om du har egen firma och kundkort.

Hans Odeberg sa...

En moderatpolitiker i Eslöv kom på tanken att ta betalt för blanketter som kan laddas ned gratis. Sen halkade media in på sidan...

Mary X Jensen sa...

Oj då. Jag är mer ute efter att skaffa mig inspiration. Vet inte riktigt var man ska leta bara. Det kan vara lite av varje faktiskt.

anybody sa...

Jag har själv lekt med tanken på en e-shop, men då har jag tänkt i en särskild riktning i alla fall?

NÅGOT är du väl intresserad av att sälja?? Kläder, teknik, hantverk, trevliga servetter, antikviteter eller bara e-loppis med prylar från vinden?

Peka ut en riktning så kanske det dräller in användbara tips .. ;-)

Mary X Jensen sa...

Jag vill veta vad som finns innan jag riktar in mig... så jobbar jag.

Här kan man kolla runt lite i alla fall.

alibaba.com eller aliexpress.com

anybody sa...

Aha .. då förstår jag hur du tänker. Men då är frågan lite felformulerad eftersom du måste tänka på vad konsumenterna är mest intresserade av.

Vilka varor söker människor på nätet?

Enligt min uppfattning är VINTAGE rätt gångbart .. särskilt om du kan hitta kläder och accessoarer från sent 40- eller tidigt 50-tal.

Något som jag själv skulle tycka vara roligt var att hitta en grossist med japansk ungdomskultur som inspirationskälla. Det finns det ingen e-handel som för här i landet.

TEKNIK .. är det alldeles för många som sysslar med och prylar och pruddelutter likaså. Själva idén med e-handel är ju att få lönsamhet och det får du bara om du sticker ut med det du säljer. En liten e-handel är ju en droppe i en ocean av likasinnade.

INREDNING .. är något att satsa på om du kan hitta saker som liknar dyrgriparna på fina gatan till ett normalhushållspris. Eller udda formgivare som ännu inte är storsäljare .. men då måste man nog skänka bort en del till inredningsbloggarna för att eventuellt få fart på försäljningen.

SKÖNHETSPRODUKTER .. om du har samvete till att locka med föryngrande krämer och ögonfransförlängande medel utan att tänka på vad de innehåller så är det garanterat lönsamt om din lilla e-handel blir uppmärksammad.

Att gå in på de hemsidorna du visade och leta produkter tror jag inte är särskilt lönsamt .. men jag kan ha fel.

Gå in på Tradera och ebay och titta vilka varor som är populärast så får du en fingervisning om vad du ska leta efter.

Det låter som ett spännande projekt. Om du hittar något säljbart så lägger jag gärna upp din lilla "butik" på min bloggsida.