onsdag 9 januari 2013

Katten på råttan... Annie Lööfs dilemma...

Förtroendet för Annie Lööf dalar enligt Expressen och man anar början till ett nytt mediedrev här. Här finns chanser att fälla en tiotaggare. Hon är ändå partiledare och minister. De får man mest poäng för. Ibland undrar jag hur mediaarbetare kan sova på nätterna. Det är som om politiker slutar att vara människor när de tillträder sina ämbeten. Men det är en del av medielogiken som man bör vara medveten om när man ger sig in i det hela.

Inte är det så att Annie personligen gjort något egentligen, mer att hon står för en modern inriktning av politiken. Något som förmodligen behövs för att det ska hända något överhuvudtaget. Möjligen har det blivit lite för mycket för en del. Det märker man på diskussionerna nu. Både inom och utom partiet. 

Ingen har förstås undgått att lägga märke till vilken liv det blivit kring det nya ideprogrammet. Det är förmodigen väldigt utmanande för många eftersom det blivit ett sådant himla liv kring det hela. Centern vill inte vara kvar i riksdagen säger vissa. Hur som helst så har det blivit omtumlande

Staffan Danielsson skriver mycket på sin blogg om det hela. Han är nöjd med att det blivit så stor uppmärksamhet kring ideprogrammet och även om han inte håller med i allt så sker det i alla fall diskussioner och det är vitaliserande. Ja visst är det. Verkligen upplyftande med en politisk debatt. Det måste finnas utrymme för många olika tankar i ett parti och det är bra att de luftas och att det kommer fram. För min del tror jag att det kan skapa intresse för partier, att man får veta att det finns olika ståndpunkter. Hur ofta hör man inte att det och det partiet kan man inte rösta på för att de har den och den inställningen i EN enda fråga. Livet sammantaget består alltid av fler sidor och man får sammanfoga och se vad som är viktigt i en helhet. 

Att Annie får bära något slags hundhuvud nu ligger i sakens natur och självklart öppnar diskussionen för andra internt att visa sitt intresse för hennes position. För att inte tala om alla utanför som nu vittrar möjligheten att fälla henne. Trist. Det görs inget annat än att talas om hur vi ska föryngra politiken och man får väl verkligen säga att Annie på många sätt står för just detta. Att debatten är öppen i centerpartiet är det inte tu tal om. Om inte Cs partiledning ställer sig bakom Annie just nu så kan det bli dramatiskt, lite Juholthistoria. När de närmaste började skicka SMS till varandra och talade om vad de tyckte och lät det läcka till pressen. Vi får hoppas att det är sakfrågorna det kommer att handla om framöver. Man behöver inte hålla med om allt, men alla ska få uttrycka en åsikt.Men vad ingen verkar bry sig om hittills är att det än så länge är ett förslag och ingenting är bestämt alls.

Med Annie fick politiken en ung liberal röst. Vi får se vad det är värt när det kommer till kritan. Hä rhåller jag på henne faktiskt.

Annie avbryter semestern enligt media och man kan bara med viss bävan hoppas att allt faller väl ut. Hon är inne på att rent av ta bort en del av de mest iögonfallande förslagen tydligen.Trots allt så är ingen ensam om allting. Inte ens partiledare. Hon gillar att det diskuteras politik och menar att det är bra att C tar ledartröjan. Ja varför inte. De andra är antingen ute och reser eller tysta. Nu kanske de också får lite fart. Det vore bra. Så jags äger som Mikael - låt inte mediedrevet stoppa en öppen debatt. Det finns till och med fler alternativ. Riktigt spännande.

Kväs inte den politiska debatten, uppmuntra den i stället. Vi behöver den...

Anna-Karin Hatt i Expressen och på sin blogg. Det är en öppen debatt. Och i intervju med Niklas Svensson.
ÖP SvD
Åsikterna flödar som brukligt, i allmän röra: Röda Berget  Lasses blogg Tobbes medieblogg Tommys tankar
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Uppdatering: Lena Mellin i Aftonbladet. Jag tror som hon som ni förstått av ovan.

Inga kommentarer: