torsdag 10 januari 2013

Lägg tonvikten på idé...

Jösses vad det blåser runt centerpartiet just nu. För och emot och slutgiltigtheten i några nedtecknade idéer på ett papper. Visst är det kanske nytt för vissa och visst är det kanske skåpmat för andra. Men än så länge är det idéer - inte fastlagda beslut och sanningar.

Annie Lööf får som partiledare ta ansvaret och det gör hon också och avbryter semestern för att diskutera den uppmärksamhet som partiets idéprogram fått.

Istället för att se det hela som just ett idéprogram så betraktas det nu som den slutgilitga sanningen om centerpartiet, partiledaren bör avgå, andra visar sitt intresse för posten, en tredje märker orden. Vad var det nu som sas tidigare. Ljög hon eller ej? Man kanske krasst kan tänka sig att vissa uttalanden tas ur ett sammanhang eller inte är helt enkla att svara bara ja eller nej på.

Tycker att PJ Anders Linder beskriver det hela så bra - Ovanan vid idedebatt - mer genant än ideerna- . När ett parti äntligen får igång just en debatt om ideer så börjar man tala om partiledaren kan sitta kvar.

Jag tycker att vi ska jubla över att det äntligen börjar snackas här och inte bara lyssnas... Vi behöver en politisk diskussion. Sen vad som kommer ut av den och vilka beslut som fattas är nästa steg, då först är det dags att rösta med fötterna. Men ska vi tysta idéerna kommer vi aldrig framåt. Man behöver inte gilla alla, men de måste få uttryckas.

Uppdatering. Lena Mellin som även hon gillar att det blir lite drag under galoscherna...

Andra tycker: Johan HedinDNDNdebattAbAb2Ab3ExpExp2Exp3SvDSvD2SVT, Mattias


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: