tisdag 22 januari 2013

TV-avgift för datorer och läsplattor...

Påhittigheten vad gäller att ta ut avgifter och skatter har ingen ände. I och med internet så ser de traditionella medieutgivarna sina inkomster fara sin väg. Då gäller det att använda geniknölarna. Det har man åter gjort genom att hitta på att den som har dator och läsplatta ska betala avgift för möjigheten att kolla på SVT Play.

Henrik - HAX - beskriver detta bra i sin blogg. Affärsmodell till nya höjder.

Hur ska vi veta vem som har en läsplatta eller dator? Uppstår ett nytt yrke här - datorpejlare? Med fasa ser man framför sig hur RIKAB får uppgifter via säljande företags kunddatabaser. Kunde man få ut namn över vem som har ett IP-nummer så kan man nog utöva ändamålsglidning även här. Om man vill...  Fasa - mormor köper dator till barnbarn och åker sen på att betala TV-avgift. Kontanter kan man snart inte längre använda så det går inte heller.

Snart handlar det om att göra som min äldre granne - han sa: När jag slutade jobba drog jag ur kontakten tilldatorn. Fast å andra sidan det är i princip omöjligt att hantera livet i det omgivande samhället utan att ha tillgång till internet. Nu är vi fast.

Hoppas att detta inte blir verklighet.

Tillägg. Rätt ska vara rätt - den som betalar idag ska inte betala mer vad det verkar.


IDG  DN SvD Expressen Metro

Anna Troberg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: