måndag 11 februari 2013

Näthatet eller nätkärlek...

Denna svartvita värld vi lever i påkallar ett behov av att använda kraftuttryck. Detta trots att det egentligen så många nyanser så har vi uppenbarligen behov av motsatserna för att förstå. Är det kanske lättare så och kräver mindre av oss att välja den strikta antingen eller stilen. Den senaste tidens diskussion har handlat om hat och kärlek på internet. En sån där antingen eller diskussion. Egentligen meningslös för den stora massan. Men samtidigt lite intressant för den påvisar ur lätt vi fastnar i motsättningarna. Som om vi inte kan förmå oss att tänka en meter längre. Det borde vi göra.

Säga vad man vill om näthatet så är det något som syns och kommer upp till ytan. Men människor hatar alltid på något sätt oavsett om det är via nätet eller på annat sätt. Det handlar så mycket om nyanser.

HAT
KÄRLEK

Anna Troberg tycker att man måste möta näthatarna och ta debatten direkt. Eller snarare att försöka föra en dialog. Det är också min uppfattning om saken. I en dialog går det oftast att komma framåt och neutralisera motsättningarna. Det gäller att inte själv hamna i affekt bara. Inte alltid helt enkelt dock.

Sanna Rayman vidareutvecklar den diskussion kring näthatet som varit eller adderar som hon uttrycker det.

Karin Pettersson tycker att vi måste handla nu och inte bara snacka och hon talar också om hur kvinnor behöver hjälpa varandra i stälet för att stjälpa. Extra poäng för det.

Elisabet Höglund

En undran dock - var tog männen vägen i denna diskussion? Ni tycker väl också? Eller är det här en fråga om relationer på det sätt som inte intresserar män. Med vissa undantag då - som Oscar Swartz. Hans artikel har mer än 1300 kommentarer. Och så har vi Jan Guillou förstås - han kan uttrycka sig han.


Svava Valkyrie

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: