lördag 16 februari 2013

Veckans tema - matsnusket...

En reflektion man kan göra är att nyheterna som dras upp är lite av samma art, det går liksom i vågor kring vad som är inne. Alla förfäras och dras med. Ett spår leder vidare till nästa i samma härad. Det blir en bra story helt enkelt och varje tidning måste ha en egen för att locka läsare. Just för tillfället handlar det om matsnusk och frågan om innehåll i den färdiglagade maten. Hästar i den djupfrysta Lasagnen exempelvis, vad är det i fiskpinnarna? Matfusket tas upp på EU-nivå. De färgglada förpackningarna visar upp ett helt annat innehåll än vad som verkligen finns i kartongen. Hela förra veckan handlade om hästkött och om vi kan äta det. En annan vinkel på temat är att en kaffemaskin körts på vatten från värmeelementet. Väldigt fräscht (NOT). Maken säger dock att det inte är så farligt, men dt låter äckligt.

Dagens matsnusk är bajsbakterier i hamburgare. Låter förbaskat otrevligt men tydligen så är det så att hamburgare med såna bakterier har serverats på restauranger runt om i landet. Man kan bli otroligt sjuk av detta. Tur att man sällan äter på såna ställen. Det kommer nu att gå från sällan till aldrig för min del även om jag oftast är inne på principen att lite skit rensar magen.

Det hela får mig att tänka på Lasse Åbergs film där hönsfoder lanserades som bantningsmedel. Verkligheten överträffar som oftast dikten.

Kan inte låta bli att påverkas av detta varje gång och funderar på att gräva upp tomten och satsa på mina egna odlingar. Då har man i alla fall lite kontroll på vad man får i sig. Kanske... Eller så får man ge upp.

Bortsett från de mer eller mindre fantastiska historier vi får oss till livs så finns det i alla fall en viktig grej att tänka på när det gäller hantering av mat som vi alla kan göra något åt och det är renligheten. Som att tvätta händerna.

Här får ni lite tips - möjligen extremt men värt att tänka på. Att bara låta händerna dras genom vattenstrålen räcker inte.Expressen AB

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: