Jag förstår honom och har tidigare skrivit en del om att det kanske rent av är en björntjänst att dra in allt för unga människor i politiken. De behöver ha ett annat liv, ett roligare liv innan de stagnerar i statsapparaten som är trögrörlig och måste vara det också. Där krävs mer livserfarenhet och med tiden tillägnat tålamod för att stå ut överhuvudtaget.
Vi lurar in ungdomarna med löften om att de ska få vara med och påverka och det troliga är nog att äldre och yngre har olika uppfattning om vad det innebär, att påverka. När man är ung vill man inte vänta i fyra år innan det händer något. Så är det bara. Det är bra det.
Hoppas att detta blir en tankeväckare för partierna som så gärna vill ha in yngre på sina kandidatlistor. Det ser bra ut förstås men är det bra? Varför i så fall?
Att vara riksdagledamot är ett förtroendeuppdrag och det måste vara möjligt att gå ur och in i dessa uppdrag. Det är naturligtvis enklare för en yngre person att ta sin Mats ur skolan och gå. Framtiden är öppen och möjligheterna utanför är enorma. Värre då för den som inte har något annat att falla tillbaka på och där ersättningsnivåer lika dem man blivit van vid inte är att tänka på. Det finns många inlåsningseffekter i den politiska verksamheten.
Det finns ytterligare en sak jag själv funderar över mycket och det är den "hockeymatch" som ständigt pågår i politiken. Man sitter på kommunfullmäktige och ser att det viktigaste är att vinna över oppositionen. Men att de i sin tur representerar en stor del av medborgarna verkar man inte fundera på överhuvudtaget. Sånt kan ge utslag längre fram i uteblivet stöd. Det är viktigt att tänka på det.
Det borde vara mer resonerande. Kan det vara så att många yngre personer upplever det likadant och därför hoppar av det hela? Det är viktigt att övertyga om att man själv är bra inte att motståndarna är dåliga. Insiktsfullt av Anton och en möjlig vinnarstrategi för partierna. Som väljare vill man bli överraskad, inte uttjatad.
"Anton Abele uttrycker dessutom en kritik gentemot den attityd som han menar råder i det poltiska Sverige idag. En attityd som visar både politkernas brist på empati och deras alltför stora intresse av att kritisera motståndare.
– För mig är det en loser-attityd. Det är ingen som har förändrat världen genom att klanka ner på människor och deras idéer, säger Anton Abele i Sommar i P1." (Svd)
Anton är en bra kille och har visat stort ansvar för sitt uppdrag och han har fått stå ut med mycket kritik också. Den har inte alltid varit rättvis. Hoppas att han valt något riktigt bra och kul att göra nu efter sin mandatperiod i riksdagen och att kombinationen av detta och det nya kommer att ge honom en fin framtid.
Lycka till Anton! Våra vägar kommer att korsas framöver igen, det är jag säker på.
SR - SVT - DN -
Johan W, s-bloggare
Läs även andra bloggares åsikter om politik, anton abele, riksdagsavhopp, moderaterna, reinfeldt, valet 2014, alliansen
1 kommentar:
Säkerligen fick han själv insikt i hur det går till i " Knapptryckarkompaniet" under Den Store Ledarens taktpinne. Med minsta mått av integritet lämnar man då det pågående apspelet. Som sagt: " allt detta arbete,och så händer ingenting"
Bättre då att ta heder och ära av varann,och gör man ingenting,så gör man i varje fall inte fel,detta de svenska,ängsliga politikernas stora skräck....vad har t ex gjorts åt bilmålvakter,bluff-fakturor,pass ?
Skicka en kommentar