måndag 12 november 2007

Nu börjar det likna något här... Bra jobbat Skatteverket...

På tisdag kommer Skatteverket att föreslå ett fribelopp på 10 000 kronor för arbete som en privatperson utför till en annan. Man kan alltså ha barnvakt, låta studenterna hålla i 50-årsklaset och betala dem en slant för det utan att kallas för brottsling och behöva åka gatlopp i tidningsrubrikerna av den anledningen.

Det gäller privatpersoner, inte företag med F-skattsedel. Men dessa räknar väl med att tjäna mer än 10.000 kronor per år.


Vad bra och rationellt. Äntligen något som har med verkligheten att göra. Summor som stämmer med dagens penningvärde. Grannar och släktingar ska kunna hjälpa varandra med mindre saker utan att hela Skatteapparaten kopplas in.

Jag skrev om detta senast i morse och tycker att detta var en mycket glad nyhet. För när myndigheter ska in och grotta i varenda litet skrymsle så blir det fel och dyrt, och fokus hamnar på fel saker. Så man kan ändå betrakta den senaste tidens diskussioner om svartjobb som något gott eftersom det så snabbt kommer ut ett konkret förslag av den märkliga ordning som det trots allt varit tidigare.

(SvD)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: