måndag 3 december 2007

Vad brandchefen tycker måste vara viktigt...

Det är katastrof att lägga en demonstration i centrum menar brandchefen i Södertörns Brandförsvar. Det är en allvarlig säkerhetsrisk, det kan man lätt förstå om man vet hur det ser ut där. Det är trångt och det är litet.

Hoppas att polisen också funderar i de banorna innan de ger tillstånd till den sk. Salemmarschen på lördag. Denna tillställning som alltid går över styr på ett eller annat sätt borde kunna avstyras. Det är vi många som tycker.

Det handlar om rätten att få uttrycka sin mening säger de som arrangerar, ja, men inte vilken mening som helst tycker de som motagerar och så blir det som det blir. Kalabalik och hetsig stämning. Poliser och blåljus i varenda buske i den lilla orten Rönninge. De som bor där är rädda helt enkelt, det ska inte behöva var så att en liten ort varje år invaderas av utomsocknes som hävdar sin åsiktsfrihet när de egentligen menar att de vill slåss.

Detta är verkligen inte rätt mot invånarna i Salem. De borde också ha något att säga till om och slippa stå ut med detta år ut och år in. Likaväl som man självklart ska ha rätt att uttrycka sina åsikter så borde det vara förbjudet att skrämma barn och allmänhet när man gör det.

De högerextrema främlingsfientliga grupperingarna är skrämmande och visst kan man förstå att antirasisterna vill stoppa det hela. Det borde dock finnas andra ställen än tättbebyggt område att hantera detta på. Tredje man blir inte upplyst i sakfrågan precis och ingen känner sympati för någondera laget på grund av allt bråk som blir. Jag fattar inte att det finns så många bråkstakar av alla sorter.

Jag hade lite tips till Salems Kommun här.

(SvD)

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

"De högerextrema främlingsfientliga grupperingarna är skrämmande" .. Är dom skrämmade när dom tågar tyst igenom mörkret ? eller är det dom "anti rasister" som skrämmer salem´s invånare när de förekommer kravller? du borde ta o titta på youtube.com på olika filmer och se vilka som i det här fallet är smutskastade :@

Mary X Jensen sa...

Det är möjligt att jag tog i här när jag skrev så där. Men jag känner verkligen inte för främlingsfientlighet överhuvudtgaet och kan inte ställa mig bakom det alls, då jag anser att alla människor har lika värde. Och ja, jag kan tycka att det är lite skrämmande med det tysta, lugna och disciplinerade också.

Men det är ju främst att det blir bråk som är hemskt för omgivningen. Det handlar inte bara om lite handgemäng eller allmänt upprörda röster, eller hur?

Jag har personligen varit i Salem/Rönninge vid de här demonstrationerna så jag vet vad det handlar om. Det finns inga ursäkter för att skrämma upp tredje man i det här fallet.