måndag 14 januari 2008

Moderaterna skulle kanske själva hålla fast...

Vänsterpartisterna ska bli glada och positiva i fortsättningen när de visar upp sitt parti. Inte en massa gnäll längre alltså. De har inspirerats av moderaterna enligt artikel i DN.

"- För att få utrymme i medierna har vi varit de som är mest mot, argast och mest upprörda."

Det kan man förstå hålla med om och att moderaternas valkampanj var glad och positiv det får man också säga. För den andades nytänkande, glädje och positiv förändring. Så gick det som det gick också. Moderaterna ökade i populäritet och alliansen vann valet.

Idag verkar det som om moderaterna tyvärr har blivit både surare och allvarligare och mer introverta än de var under valrörelsen. Ja, det gäller hela alliansen förresten. Sällan man hör något glatt från den sidan. Det är synd för om man höll fast vid den glädje och det framtidshopp man spred under valrörelsen skulle förmodligen mycket vara bättre idag.

Kanske det beror på att det var först när man hamnade i regeringsställning som man insåg att det inte var någon liten eka som man skulle sno runt utan en jättestor Finlandsfärja med skrymslen och snår som man inte kände till.

Rutiner och annat som satt i väggarna i regeringens lokaliteter bromsade säkert. Samtidigt så skulle man också övertyga alla tjänstemän om att även de skulle behöva ändra inställning och attityd till arbetet. Alla som deltagit i organisationsförändringar vet hur trögrörligt det kan vara. Medan man håller på internt så sker det massor utanför väggarna som i sin tur kräver nya förändringar i organisationen. Så håller det på hela tiden... om och om igen.

Önskvärt är att moderaterna nu tar fram lite glädje och spurtar upp sig igen. Man kan inte låta vänstersidan ta över glädjen i politiken.

(DN)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: