söndag 16 mars 2008

Mona Sahlin kan gärna vara i Stockholm...

Det är väl inte utan att det är lite praktiskt om Sahln håller sig i Stockholm och agerar ;-). Det blir som nyhetsprogrammen där många av de bilder som illustrerar programinslagen är tagna utanför TV-huset (vilket iofs är väldigt praktiskt det också). Varför Sahlin valde att debattera sjukvård med Filippa Reinfeldt övergår mitt förstånd lite grann. HEnnes tankar om sjukvård borde väll igga på ett högre plan än på det lokala?

Stockholm har tydligen ett stort intresse för socialdemokraterna inte minst kan man se det på det närmaste förföljelsemaniska tilltaget av att kolla upp vad tjänstemännen i landstinget har för mediakontakter. I avsikt att kontrollera om socialdemokraterna motarbetades av förvaltningarna. Omnipotent tanke enligt min mening.

Att regeringen inte tar ungdomsfrågorna på allvar är förstås lite störande. Som teknikfrågorna exempelvis. Nu finns den första generationen som inte förstår hur man kunnat leva utan att vara uppkopplad på internet. Hur ointressant tycker inte de att politik kan vara när de ser hur opraktiskt och gammalmodigt det är, i synnerhet när det gäller användningen av datorer. Distribution av musik och film genom fildelning inte minst aktuellt just nu.

Studenter på universitetet får fortfarande idag lägga sina hemtentor utskrivna och klara i gamla avlagda Xerox-kartonger i entrén för att lärare tycker att det är jobbigt att ta emot elektroniska dokument - idag 2008!!! Det gäller inte överallt förstås, men det sker...

Vilken generationskrock vi har just nu... och vad alla springer åt alla håll. Som yra höns, men det passar kanske ihop med den kommande påsken förstås :-)

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: