lördag 17 maj 2008

Inga detaljer från Telia...

Uppdatering: Mjukvarufel meddelas det nu, där ser man...

Mobiltelefonnätet nere, ovanligt fel men inga detaljer från Telia. Men det drabbade 4 miljoner kunder... och det gick inte att ringa 112. Visst vore det intressant att få veta vad det var den här gången. Förra tillfället handlade det om ett gigantiskt e-posthaveri och då berodde det på att en kille slutat på jobbet och inte blivit ersatt av någon annan och det gick en lång period innan man upptäckte att fel fanns eftersom ingen hade den arbetsuppgiften. Då var det en Organisatorisk blunder alltså.

Kanske att det handlar om detta den här gången också? Eftersom de är så hemliga. Ingen hade kollen. Det är lika ofta sådant händer som att det skulle handla om illivilliga attacker... Man kan förstå att ingen på Telia vill stå med brallorna nere och erkänna en sådan sak en gång till. Då blir det bättre att mörka. Men faktum är att den som erkänner att man gjort fel oftare får snabb förlåtelse än den som försöker dölja något även om ens uppsåt verkar vara för en god sak ur det egna perspektivet. Se på Lars Danielsson, han har långt till förlåtelsen vad det verkar.

Förtroendeingivande (NOT).

Tips från Sydsvenskan: FAKTA: Ring 112 utan SIM-kortOm du är Teliakund och måste ringa 112 vid nödsituation kan det fungera om du plockar SIM-kortet ur mobilen. Telefonen är då inte längre knuten till Telia varpå larmnumret är det enda nummer som går att ringa.

(DN)
(Aftonbladet)
(Sydsvenskan)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: