fredag 20 juni 2008

Först ett finger sen snabbt hela handen...

När IT-företagen drar från Sverige eller väljer att inte komma hit alls så har tydligen FRA lösningen på sysselsättningsproblemet. Det tog en dag och sedan kommer kraven i dagen. Nu vill man ha mer pengar för att skaffa en värstingdator till samt anställa fler människor. Basic funderar i mina banor.

Snacka om dålig timing - en del av oss är redan irriterade. Oscar undrar om de vet vad de gör. Jag är helt övertygad om att FRA vet vad de gör. Men alla riksdagsmän som röstade för lagen, vet de vad det här innebär. I förlängningen alltså. De verkar inte ens veta hur de ska hantera sin egen e-post.

Samtidigt drar tidningarna igång utbildning om hur man som privatperson skyddar sig från statens intrång i den personliga integriteten. Aftonbladet har till och med rubriken - Så lurar du FRA. Talar det för tilltro för staten? Nej man kan känna obehag för mindre faktiskt.

Stackars dem som inte begriper hur de ska göra. Får man spå en god framtid för säkerhetsföretagen? Förtroendet för politiker är i botten just nu. Undra på det.


(intressant)
(aftonbladet)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Inte ökar förtroendet för våran regering när man läser sådant här... ädamålsglidning av grövsta slag!

http://www.expressen.se/ledare/1.1205162/080620-fran-fra-till-pku