fredag 25 juli 2008

Har Telia fått fnatt igen... e-posten kaputt

Förra gången Telia hade problem med e-posten så berodde det på att en kille slutat och på något sätt missat eller struntat i att tala om att man skulle ta backup. Nu undrar jag om killen som efterträdde honom har slutat eller tagit semester. För se här är det stendött... Det kan förstås vara något annat fel också. Men det ligger nära till hands att tänka sig att nätverksnisse är ledig och ingen gör just det jobbet.

Information saknas på hemsidan och i supporten blir man ombedd att dra ur brandväggen och köra hårt direkt ut på internet...

Inget fel har ännu upptäckts och som sagt man kommer inte vidare i supporten. Spännande att se om jag har lika rätt den här gången som den förra. Internet fungerar men trögt. Alla e-postförbindelser till oss är nere, går varken fram eller tillbaka. (nej exaktkompisarna, det handlar inte bara om Telias e-post. Något är fundamentalt fel). I morgon skickar jag in thirdlinesupporten... Om inget har hänt till i morgon bitti förstås, arbete kan pågår för fullt.

Men det är märkligt nog alltid runt den 25:e och månadsskiftet som det strular. Även om det har funkat bra sedan sist. Då killen som slutat inte blev ersatt så hela mailservern säckade ihop. Kanske att organisationen fallerar igen? Eller så är det tillfälligt. Men nå´t lurigt är det. Hoppas att jag inte fått kontot indraget för att jag protesterar så konstant emot FRA-lagen. Tänk att man har såna tankar numera. Ruggigt är vad det är.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

Dennis Nilsson sa...

Be någon av dina tekniska vänner sätta upp en egen mail-server åt dig hemma hos dig, så behöver du inte bekymmra dig om när det knasar till sig hos Telia.

Finns mängder med fri mjukvara för detta ändamål;
http://www.google.se/search?hl=sv&q=free%2Bmailserver&btnG=Google-s%C3%B6kning&meta=

En fördel är att det blir något mer komplicerat för FRA-organsationer att tråla på din mail-trafik.

Mary sa...

Tack för tipset - vi har en egen mailserver här som under gårdagen genomgick en rejäl genomlysning ;-), det har testats med nya brandväggar och diverse.

I princip är det väldigt lite mail som går via Telia för min del, men "ledningarna" är ju Telias... och kontakten med omgivningen vad gäller mail är stendöd. Däremot funkar ju webben. Nå´t är skumt.
Det kan vara här, men vi tror inte det.


Har varit med om detta förut och då har inte felet legat här hos oss. Minns den stora mailkraschen för några månader sen...

Att FRA-polarna inte ska ha det helt enkelt att tråla på vår trafik ska vi göra allt för att se till ;-)

Mary sa...

Obs! Det behöver inte vara Telias fel, men de får tåla eftersom de har en sån kass kundtjänst... och dåligt uppdaterad hemsida.

Felsökning lär pågå idag