tisdag 6 januari 2009

Oförskämt att skrämma upp alla...

Läser Aftonbladet och blir upprörd, över rubriksättningen. Det handlar om sjukersättningen. Nya regler gäller och världen rasar samman som en ugnspannkaka. Aftonbladet intervjuar människor som verkar sitta i knipa, det ligger i medialogiken. Så vänds aggressionerna åt fel håll i stället för att man tar och kollar läget. Tonläget hamnar fel på något sätt. Det gäller att sätta in saker i ett större sammanhang.

Cristina Husmark Pehrson har mer än en gång sagt att det finns ingen bortre gräns för den som är riktigt sjuk. Ska man inte tro på henne? Det finns all anledning att göra det. När man läser i tidningen så framställs det som om personerna i fråga redan har råkat illa ut. De har inte blivit utskrivna ännu och kommer förmodligen inte heller att bli det med anledning av de problem som de verkar ha. Det låter väl troligt att alla kommer att få stöd. Om man nu får ta socialförsäkringsministern på orden och jag tror att man ska göra det. Tro nu inte att det inte finns någon empati här, den är större än hos många andra. Jag tycker dock att det är onödigt att skrämma upp människor på det här sättet. Man ska inte tro allt man läser, det vet väl egentligen alla.

Det är väldigt svårt att förstå att det batteri med hjälppunkter i sjukförsäkringen ska ses som begränsande när det egentligen borde vara tvärtom. Man kan plötsligt få hjälp och undvika en regelmässig sjukpension om den inte är nödvändig. Är det verkligen tuffare nu än tidigare? Då blev man på sätt och vis bara hänvisad till ett utbetalningskort och fann sig vara sjukpensionär redan vid 25 års ålder. Jag tror att det är få som vill leva så, de flesta vill ingå i ett sammanhang trots allt. Det är väl bäst att påpeka att de som behöver ska ha hjälp sen kan hjälpen se olika ut. Tycker att både Husmark och Reinfeldt säger det gång på gång.

Om det nu är så att Försäkringskassan återigen skickar standardbrev till folk kan man väl låta vara osagt. Den organisationen verkar ha en hel del att att rätta till. Att man exempelvis inte använde mer än en bråkdel av de pengar man fått för att hjälpa människor att komma vidareär en skandal i sig. Av 50 miljoner har man använt 7 miljoner!!! Dessa pengar har alltså brunnit inne som man brukar säga om ej använda budgetmedel. Men tydligen ska landstinget sköta rehabiliteringen i fortsättningen. Vi får väl se om det blir bättre, det är också en amöbaorganisation på många sätt..

Hur det nu är så drabbar detta med stoppunkter ändå inte de allra flesta, för man kan vara sjukskriven i ett år under en ett och ett halvårsperiod. De flesta av oss hinner bli friska på den tiden. Därefter gäller exempelvis sjukpension om man behöver det. Inte konstigare än så, eller hur? Rent principiellt så är inte sjukförsäkringen ett försörjningsstöd utan handlar om att man får ersättning för utebliven inkomst av arbete. Det kan låta instrumentellt och är det också på sätt och vis när man bara ser till reglerna. Det är dokc självklart att de som behöver vara sjukskrivna och är sjuka ska ha hjälp, det är väl inte tu tal om något annat.

Jag har svårt att förstå att det inte fungerar bättre i organisationen Försäkringskassan dock:

"Problemen har flera orsaker: omorganisation, datorproblem, ändringar i regelsystemet och personalbrist under sommaren. Vi hoppas vara färdiga framåt årsskiftet med omorganisationen..."

Nåt är fel... i grunden. Vem är försäkringskassan till för... Tacka vet jag Skatteverket, det fungerar, jag är inte cynisk nu om någon tror det. De är helt enkelt bra att ha att göra med där.

Uppdatering: Det finns en organisation som hjälper den som blivit felhanterad av Försäkringskassan. FRIS heter den. (via Johans reflektioner). För nog är vi överens om att myndighetspersoner på arbetsförmedlingar och Försäkringskassor kan agera som om de var från yttre rymden. Det behöver inte vara fel på reglerna men på tolkningen av dem.

(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

27 kommentarer:

Anonym sa...

Men snälla söta du hur långt ifrån verkligheten är du?

För väldigt många människor i det här landet, raserar ni tillvaron.

Jag skulle gärna rekommendera dig en liten, pytteliten utflykt i dagens Sverige.

Nej, kära du, du behöver inte gå ut bland vanliga människor. Det räcker om du går, via din dator, till SCB.

Tag sedan fram statistik över hur många fler självmord som har skett i Sverige sedan ni tog över. Håll gärna lite kontroll längre fram också.

Så där på lite försiktigt på avstånd.

Glöm sedan inte att bland alla dessa människor både de som finns kvar i livet men även de som gått vidare, är just de människor som stod upp på morgonen, i ur och skur gick till sitt arbete, betalade skatt så du och dina likar fick er skolgång, skolmat, hälsovård,sjukvård, universitetsutbildning bland mycket, mycket mera.

Och bara en liten, liten sak till. Tror du verkligen att Moderaterna har någon trovärdighet kvar överhuvudtaget nu?

Med vänlig hälsning

Q

Mary sa...

Menar du Q att folk har begått självmord på grund av alliansregeringen? Det var en alvarlig anklagelse det.

Det är först nu i januari som de nya reglerna börjar gälla så de har nog inte fått något genomslag ännu. SCB bygger sin statistik på historiska siffror.

Vi vet inte ännu hur det kommer att slå, eller hur? Det är bara en massa förutfattade meningar som kommer till tals och en skrämselpropaganda utan dess like.

Sedan drar du nog lite väl förhastade slutsatser. Du vet ingenting om mig faktiskt, mer än de tankar jag skriver ned.

Det är väl ändå inte så att de sjuka har betalat mest skatt och bekostat allt du anger ovan som någon slags generalisering av en grupp som du inte känner?

Ja, jag tror att många har förtroende för alliansregeringen, inte minst syns det på opinionssiffrorna.

Tag det hela ett varv till och jämför. Sen en annan sak. Detta var vad (s) ville göra också. Sjukförsäkringen drog iväg.

Det är bättre att få hjälp att bli frisk, eller hur?

Anonym sa...

Kom osökt att tänka på denna Johan Johansson text när jag läste ditt inlägg:

TILL DIG SOM ÖVERHUVUD TAGET BRYR DIG
OM NÅN TILL ÄVENTYRS FINNS KVAR
SÅ ÄR DU MERA HIP ÄN INGEN
OCH INGEN MERA HIP ÄN JAG
FÖR JAG ÄR 90-TALETS MÄNNISKA
OCH JAG HAR 90-TALETS GREJ
OCH OM DET FINNS NÅN KVAR SOM BRYR SIG:
DET FÖRFLUTNA TILLHÖR DIG

VI LÅTER ALLTING BARA RULLA
DET ÄR DEN ENDA VÄG VI VET
OCH DU, DU MÅSTE SLUTA BRY DIG
FÖR INTE TJÄNAR DU PÅ DET
DEN NYA TIDEN ÄR EN DJUNGEL
HÖR HUR TRUMMORNA SLÅR:
ATT DEN SOM ÖVERHUVUDTAGET BRYR SIG
DEN SKA VI ANDRA SKRATTA ÅT

FÖR MIN GUD GER MIG MAKT
OCH MIN MAKT ÄR DIN LAG
OCH MIN GUD KAN BLI DIN
OM DU TJÄNAR JÄVLIGT BRA

...OCH DU KAN LÄGGA DIG OCH GRÅTA ELLER BARA TIGA STILL
ELER SITTA DÄR OCH BRY DIG
-DET BLIR ÄNDÅ SOM JAG VILL
FÖR INGEN MÄNNISKA FÅR KOSTA
ALLA MÅSTE GÅ MED VINST
ÄVEN DU SOM SITTER DÄR OCH BRYR DIG
OM DU ÖVERHUVUDTAGET FINNS

HÄR FINNS DET INGEN PLATS FÖR GAMLA
HÄR FINNS DET INGEN PLATS FÖR BARN
NEJ, DET FINNS INGEN TID ATT DALTA
DOM FÅR VÄL SLÅ SIG FRAM SOM JAG!
NU FINNS DET BARA PLATS FÖR BUSINESS
OCH JAG HAR BARA TID FÖR MIG
OCH OM DU ÖVERHUVUDTAGET BRYR DIG
FINNS INTE HELLER PLATS FÖR DIG

GUD BEVARE PENGAR!
GUD BEVARE FLÄRD!
GUD BEVARE BUSINESS!
NYA SKÖNA VÄRLD!
OCH DEN SOM GUDARNA VÄNT RYGGEN
DEN FÅR GE SKULDEN TILL SIG SJÄLV
OCH OM DU ÖVERHUVUDTAGET BRYR DIG
BE DÅ TILL GUD SÅ DOM FÅR HJÄLP!

Mary sa...

Intressant det här. Bara för att man tycker att det finns anledning att lyssna på fler sidor av saken så blir man anklagad för att vara en som inte bryr sig. Det är inte sant nämligen.

Det finsn ingen anledning att skrämma människor mer än nödvändigt. Det kommer att finnas stöd att få för den som är allvarligt sjuk. Hur svårt kan det vara att förstå det?

Hanoj sa...

Det är det hårda livet!
Tyvärr är det många som utnyttjar systemet fastän de kan arbeta, jag vet inte hur många av de sjukskrivna ligger på den lata sidan, men jag tror att det är många som har varit alldeles för långtidssjukskrivna och rädda för att arbeta, det är en skada i för sej, heh.

Madeleine sa...

Jag är en av dem som blivit utförsäkrad i och med årsskiftet. Det sorgliga är att jag äntligen kommit till den punkten att jag skulle kunna delta i någon form av rehabilitering. Och på sikt kanske kunna komma tillbaka... Men jag får inte någon rehab om jag inte är sjukskriven. Så nu sitter jag här, för sjuk för att jobba, men enligt försäkringskassan för frisk för att få ersättning.

Det finns inte en enda arbetsgivare som kommer vara intresserad av mig... Med all rätt, vem vill anställa någon som är för sjuk för att jobba.

Fast det är ju klart mig kommer ju samhället att spara pengar på. Jag har ju förmånen att ha en sambo, som tjänar så bra att samhället anser att jag bör leva på hans nåder... Sen att jag civilrättsligt inte har någon som helst rätt att begära att han ska försörja mig, så kräver i alla fall samhället att han gör det.

Så faktum är att mitt utanförskap är hundra gånger större idag, än vad det var innan årskiftet. Faktum är att samhället klart och tydligt talar om för mig att jag inte har större värde än ett husdjur. Så om det inte hade varit för att jag lovat min sambo att aldrig någonsin försöka ta mitt liv igen, så känns det som att det hade varit den enda humana utvägen i ett ohumant samhälle...

Vet du min enda dröm under hela min sjukdomstid är att bli som alla andra, att kunna jobba, att få ha arbetskamrater, att tjäna pengar och betala skatt. Helt enkelt att vara en helt vanlig Svensson, utan möjlighet till rehab så kommer det dock enbart att förbli en dröm....

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Givetvis inte ditt fel Mary!

Låt inte person angrepp grumla ditt tänk. Nåt jag verkligen ogillar är när man försöker rättfärdiga något med att jämföra en idiot idé med en annan. Det enda du får är två idiot idéer. Du kan bättre än så. ""Tag det hela ett varv till och jämför. Sen en annan sak. Detta var vad (s) ville göra också. Sjukförsäkringen drog iväg.""
Sådana "skit" jämförelser är lika dåliga var än dom kommer ifrån.

Med mina 17år av praktisk erfarenhet i ämnet så har aldrig sjukförsäkringen levt upp till den nivå som skulle ha krävts för att folk skulle åter rehabliteras. Det som hänt nu är att ingenting eller mindre (besparingar på KS tex) har gjorts för att åter rehablitera någon. Utan det som ska göra folk friska är mindre pengar trots att den delen var katastrofal innan ändringarna. Jag tycker verkligen att du ska ta din inställning under övervägande så länge det saknas någon väg till arbete förutom den svält som kommer bli resultatet av en illa genomförd politisk plan.
För jag vill precis som du skriver längst ner i ditt inlägg ska vara riktigt.
""Det är bättre att få hjälp att bli frisk, eller hur?""

Mvh

Mary sa...

shit här satt jag och skrev ett långt svar och så försvann det...

Nåväl. Madeleine, hoppas att du kan få rehabilitering och kommer igång. Det ska finnas chanser nu... Kräv dem. Jag är i smama situation som du utöver att jag inte är sjuk. Utförsäkrad, ingen SGI och ingenting egentligen: en högskattebetalande man som försörjer mig och lite ströinkomster bara. Men jag tycker att det är bra att man nu kan ställa krav på att få hjälp att komma igång igen. På olika sätt. Men det är klart blir jag sjuk så blir det katastrof, men det hade det blivit med det gamla systemet också.

m00ns - det är riktigt, två dumma argument tar inte ut varandra. Men det jag säger är sant, s-regeringen ville också förändra/försämra i försäkringssystemen så det är en västanfläkt att påminna om det jämfört med att påstå att självmordsfrekvensen ökat på grund av alliansregeringen.

Å andra sidan så har Cristina Husmark sagt att det inte finns någon bortre gräns för den som är sjuk och verkligen inte kan jobba. Ge henne chansen att visa det också. Det behövs bättre kommunikation och ett tydligare uppdrag till Försäkringskassan kanske. Att de i sin tur skickar standardbrev till människor som hamnar på gränsen till att förlora sin trygghet är rent korkat. Fler långtidssjuka än att det borde finnas resurser för en personlig kontakt i de fallen kan jag inte tänka mig att det finns. Däremot finns det många siffernissar och byråkrater i våra organisationer.

Om det visar sig att alla onda aningar slår in och folk hamnar inför ättestupan så är jag beredd att ändra min inställning... Men först ska det här få en chans. Jag har sett alltför många som lever som förtidspensionärer utan annat stöd än utbetalningskortet. Det tycker jag är en skandal. Låt oss trycka på så att rehabiliteringen av sjuka verkligen kommer att fungera. Det kommer att hjälpa många.

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Det är på den rehabliterings kedjan man ska lägga sin oro har inte funnits nån förut och jag har inte sett nån nu. Däremot finns en vårdkarusell som man kan åka runt på hur länge som helst. Har man multitibla skade problem så kommer man aldrig av den. Det enda som händer är att man inte kan planera sitt liv och det liv man hade bryts ner och försvinner. Sen 17år senare står man där utan familj nollad sgi och försäkringar som slutat gälla. Det pratas mycket om dom 3 fjärdedelar som fut utredningen säger fuskar. Men inget om vad som ska hända med den sista fjärdedelen som är sjuk. Att dom kommer få arbets pröva tills dom också mist allt utan något stopp liksom jag verkar högst troligt då inget hänt eller nämnts hur dom kommer kompenseras efter ha pressats till utanförskap för att få till mat.

Sorry för att du fick för dubbla dumma argumenten men det är nåt alla måste få bort. Spelar inte så stor roll om man har rätt eller inte för ett sånt argument rättfärdigar inget och hjälper ingen heller.

Sen är du inteligent nog att tänka själv. Så ge inte upp det helt för en politisk tro.

Anders Mattsson sa...

Utan att känna till sjukförsäkringsproblemet speciellt mycket vill jag ändå bemöta ditt inlägg. Du säger att AB skrämmer upp folk i onödan eftersom det finns regler som ger de riktigt sjuka fortsatt sjukpenning.

Hur ser du på det stycket i artikeln där Försäkringskassans egen expert, Cecilia Udin, säger följande:

"Hon vill inte kommentera enskilda fall, men medger i SVT:s ”Agenda” att Ingela riskerar att bli en av de nya reglernas stora förlorare.

– Kan man inte ta ett annat arbete, då är det enda som finns socialbidrag. Det är inte en bra lösning."

Menar du att hon har fel i sin bedömning? Eller är det AB som lägger ord i hennes mun?

Mary sa...

Jag kan inte säga att Försäkringskassans expertbedömning är felaktig.

Men när jag lyssnar på Socialförsäkringsministern så uppfattar jag inte att det är avsikten med det hela, att folk ska stå på bar backe. Vad jag har förstått så ska det finnas andra system än sjukförsäkringsssystemet som ska ta över i gränsfallen.

Är det egentligen inte märkligt att just socialbidrag är så förknippat med skam, det är det för mig också alltså. Men det är ändå skattepengar det handlar om alltihopa.

Det finns säkert anledning att dra ut svängarna lite här och framförallt för ansvarig minister att tala om hur det är tänkt.

Sandra sa...

Jag Är sjuk i Ms sen ca. 2år tillbaka och jag förlorade mitt jobb pga av sjukdommen som jag fick bara någa dagar efter att jag hade fått jobbet. Jag gick ner i lön ca. 3500kr i månaden bara för att jag ville ha ett jobb men så här i efterhand så hade det varit bättre att behålla det andra de två veckor som jag hade kvar. eftersom SGI grundade sig på det nya jobbet och efter Juli i år så får jag bara 75% istället för 80%. Men jag arbertsprövar sen 10mån. tillbaka på halvtid och kommit fram till att det är lagom för mig eftersom att den största tjuven med MS är energin. Huvudet vill mer än kroppen orkar. Så för att jag ska kunna ta ett jobb med mer % än 50% så krävs det et jobb som inte är aktivt och där jag inte behöver tänka alls för att klara det. Och vad jag vet så finns det inga såna jobb. Jag har jobbat sen jag slutade gymnasiet och alltid strävat efer heltid och haft det de sista 8åren iallafall. Men att bli sjuk när man är 30år i en livstidssjukdom som man vet inte kan bli bättre utan bara sämre då är livet inte lika roligt längre men eftersom att man har små barn som behöver sina föräldrar så kämpar man vidare men det är inte lätt med den oron som finns via försäkringskassan om man får fortsatt sjuklön eller om man blir utstämplad när man inte kan jobba mer än vad man försöker med.
Sandra

Mary sa...

Sandra, jag är ledsen för din skull. Visst blir det mer och mer uppenbart att kommunikationen brister om vad som gäller.

Politiker och Försäkringskassan borde vara tydligare. Husmark säger att för den som är sjuk gäller ingen gräns. Försäkringskassan tycks ha hårdare bedömning. Man borde få veta vad som gäller så att inte dessa fria spekulationer uppstår och skapar mer oro än nödvändigt. Vi får hoppas att ansvariga läser här och får lite incitament till att förtydliga.

Anonym sa...

Jaha ja, själv så blev jag utförsäkrad efter 4års sjukers. fick ingen info överhuvudtaget innan. En dag så kom inga pengar. Trots att jag lämnat in ett nytt intyg 1mån före periodens utgång. "Din försörjning är inte mitt ansvar utan ditt eget!?, dessutom så har vi 4månaders handläggningstid" fick jag till svar av min handläggare när jag väl fick tag på henne, vart åker alla handläggare när dom är på tjänsteresa, och varför beter dom sig som om man är fienden när man ringer och vill ha svar på frågor????
Nu får man knalla till socialen när man faller mellan dom berömda stolarna, från framgångsrik företagare till tiggare, det gick ganska snabbt och är en skrämmande resa. Du verkar ha en illa felvriden uppfattning om vad som pågår i den del av samhället som råder under FKs makt.

Tack för ordet.

/Rickard.

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Mary
Ett hett ämne det här och ha synpunkter i. Nu är det inte Marys fel att det är så här illa och det var illa redan innan. Dom med erfarenhet av systemet ska kanske inte ge henne skulden utan komma med lite positiv feed back hon med lite tur kan forsla uppåt. Ett jälla skit problem när det går fel är att man blir så inni h-vete bitter och arg och en sån lyssnar ingen på.

Anonym sa...

självklart så är det inte Marys fel att det gått så här illa, men ska man ha synpunkter i ett så pass hett ämne så bör man ha både erfarenhet och kunskap av systemet, som för övrigt verkar ha kraschat.

/Rickard

ps. varför behöver vi läkare och specialister när vi verkar ha någon form av medicinskt allvetande personal på FK som kan ogiltigförklara 7 respekterade specialisters utlåtanden? skrämmande!

Micke sa...

Det måste vara något missförstånd bakom Aftonbladets påstående. Kan inte tänka mig att någon skulle kräva att MS- och cancersjuka måste jobba mer än vad de själva och/eller läkare anser att de orkar med.
Kommer och tänka på en gammal tidningsrubrik för några år sedan: "Får ingen sjukpenning - tvingas leva på socialbidrag." Bakom denna rubrik låg detta: Personen ifråga hade aldrig meddelat försäkringskassan/arbetsgivaren sin sjukskrivning och inte heller lämnat in något läkarintyg. Inte konstigt att personen tvingades leva på socialbidrag.
Man kan fråga sig om journalister inte gör någon kontroll av fakta innan de går ut med en artikel.

Mary sa...

Tack Micke.

Det är bra att många synpunkter kommer fram här. Olika perspektiv skapr en helhetsbild.

Rickard - varför drar du slutsatser att jag int ehar någon erfarenhet. Det är dumt. För det vet du inget om.

Försäkringskassan har en del att jobba med, även politiken vad det verkar. Pedagogisk framställning saknas uppenbarligen.

Anonym sa...

helt rätt Mary, jag vet inget om dina erfarenheter och det kanske var dumt av mig, sorry. Antog bara att om du hade det så hade utgångsläget i din blogg sett helt annorlunda ut.
För självklart ska man inte skrämma upp folk i onödan, hamnar man dock i en antagonist situation med FK så är det skrämmande, tro mig.

må väl.

/Rickard

Mary sa...

Det är lugnt Rickard. Jag stöttar bara principen att det är bra med rehabilitering.

Att hamna i klorna på byråkratiska tjänstemän är inte kul - de finns dessvärre överallt.

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Micke
Din kommentar är förvånande och högst märklig när åtminstone tre st lämnat kommentarer som styrker påståendet och som du måste scrollat förbi utan att läsa.

Att ge en helhets bild av den nuvarande situationen här är omöjligt och frågan är så komplex så det går inte att åtgärda det som behövs i en handvändning. Dom som pga skada el sjukdom kommit i kontakt med problemet har insett att det gått från dåligt till kaotiskt. Med den insikten är det självklart att folk blir oroliga när det nu bevisligen ska bli än värre och inget har gjorts förutom att folk tydligen ska svältas tillbaks till arbete. Kan någon verkligen ha missat att för att vara berättigad till socialhjälp måste du ha avyttrat allt av värde. hus, villa, sommarstuga, bil, båt och allt annat som går att omsätta i pengar. Väl där nere är det långt till ett nytt arbete.

Anonym sa...

håller med Mary, rehabilitering är ett måste för många sjuka, har själv utövat påtryckningar för att få det,fick svaret att "det här verkar vara ett avancerat medicinskt läge" och det var allt, ingen rehab, ingen mer info, nada. Men tydligen så kunde man helt plötsligt bara sluta betala ut pengar.

haha... ja man undrar vart dom byråkratiska tjänstemännen kommer ifrån, statligt undergroundlabb kanske :)

/Rickard

Anonym sa...

Försäkringskassans största problem är inte ideologiskt, utan beror på dålig ledning och dålig styrning.
Det kanske är fel människor som har anställts, eller så kanske dom har för liten budget till själva arbetet.
Men det är alltid kaptenen på skutan som är ansvarig när båten går på grund.
Det är för många bokstavstolkande människor på FK och arbetsförmedlingen. Är det ett kryss fel nånstans så åker allt i papperskorgen.
Är det nån som vet hur skatteverket kom ur den sitsen, som dom själva satt i för ett tag sedan? Nu är ju skatteverket nästan trevliga.
/Daniel A.

Nicklas Eriksson sa...

Hej Mary!

Nej, FK:s hårdnande attityd är inte helt och hållet Christina "Jag kan inte säga R" Husmark Perssons eller Reinfeldts fel. Det började redan under brukspatron Perssons dagar.

Jag satt som facklig i mången rehabiliteringsutredning och gjorde gemensam sak med arbetsgivare, läkare och social mot Kassan. En gång började deras handläggare grina över hur elaka vi var mot henne, men det var ju inget jämfört med hur jävliga de var mot medlemmen/den anställda!

Det är ju bara det att det brukspatron gjorde är en stilla västanfälkt jämfört med det helvete ni vill utsätta sjuka människor för, bara för att era liberala levnadsregler säger att det är bättre att vara rik och frisk än fattig och sjuk. Det här är det ni kommer att förlora på.

Ni har sossarna by the balls, med ett sånt stolpskott som Mona Sahlin som partiledare hade de inte haft en chans om ni hade gett fan i de sjuka, om ni bara orkat hålla tillbaka ert moderata förakt för svaghet lite lite grann. Men det gjorde ni inte. Och nu är ni historia.

Bye bye!

Mary sa...

Alltid lika kul att höra från dig Nickas...

Nicklas Eriksson sa...

Ha, ja, och jag noterar att det inte fanns något motsägande.

Det är alltid lika kul när ni faller på eget grepp. Det gör ni ju nu med Lennart Eriksson som ert moddestyrda verk har köpt loss. I vanliga fall hade ni gastat om Sovjetsossar och deras styrda verk tills det bara flödat rosa skum ur era halsar, men nu är det er egen lille plutokrat Billströms verk. Inte lika intressant att yla om Sovjet då?

Ullet sa...

Intressant. Jag hade samma inställning som du men är själv långtidssjukskriven pga både utmattning men främst för att jag har ett funktionshinder som gör mig oförmögen att kunna jobba heltid oavsett vilket arbete det gäller.

Men det skulle ju inte vara några problem, för de som är verkligt sjuka skulle ju inte drabbas eller hur?
Pratade med FK i veckan och att jag ska få pension på deltid är i princip helt omöjligt, enbart de med mycket, mycket allvarliga sjukdomar som ex cancer kan komma på tal för det. Även om jag har specialistintyg på att jag aldrig kommer att få kraft att arbeta heltid, kommer att bli sämre med tiden dessutom, så ska jag utförsäkras vid årsskiftet. Härliga tider! FK har blivit någon form av avrättningsstation istället för hjälpstation känns det som. Skulle jag kunna skulle jag arbeta allt som fanns men jag kan inte helt enkelt. Högskolestudier i massor men ändå...