onsdag 14 januari 2009

Så var det klart med politikbloggarna också...
Så var den sista kategorin i Stora Bloggpriset klar då. De bästa Politik- och samhällsbloggarna enligt nomineringsgruppen. Extremt roligt är att mina egna favoriter ramlade in och blev nominerade. Av fem bloggar så är det fyra som jag själv ständigt samverkar med när det gäller integritetsfrågor som FRA-lagar och Ipred och annat och den femte är en gammal favorit av gammal ohejdad vana. Samtliga är egensinniga och övertygande och det är personlighetsdrag som uppskattas här.

Opassande - Emma som varit kittet i vårt arbete med att föra fram kunskapen om varför vi inte ska integritetskränkande lagar. ALLA hänger hos Emma som ständigt är vaken på det som händer. Jättebra Blogg. Emma blir intervjuad här, hon är glad förstås men oroar sig för skorna till festen. Tack för att du nämnde mig också Emma.

HAX - Bloggen med dramatisk ådra, jädrans här händer det grejor och det går undan.

Oscar med sin blogg Texplorer - en riktig kampanjare med insikter och vass penna. Himla trevlig prick och egensinnig kille.

Blogge Bloggelito - den kontroversiella bloggen, killen som har både en bra kamera och en bra skrivmaskin. Hans texter går inte av för hackor och inte bilderna heller precis. Kontroversiell även han.

Sist men inte minst då Utrikesministern. Carl Bildt med bloggen Alla dessa dagar. Jag har hängt med i hans onlineverksamhet sedan han startade sitt första nyhetsbrev i början av 90-talet, och tycker att han är den politiker som är bäst på att förmedla sina tankar till omvärlden. Förvisso har han distans men det är ändå så att han känns som en bekant fastän han inte är det. Hoppas han har råttkavajen på sig på galan.

Svårt att inte gilla en karl med den här distansen till sig själv.
Grattis allihop. Nu är det bara att sätta igång och rösta då... Läs mer här.

Kul grej det här med Stora Bloggpriset..

2 kommentarer:

Blogge Bloggelito sa...

Nyliberalt trams. Jinge är den STÖRSTA bloggaren genom tiderna.

Mary sa...

Blogge - bah... allt har sin tid, nu är det liberalt.