fredag 27 februari 2009

Att slåss med kunderna är ingen bra idé...

TPB-rättegången får mig att tänka på vad min kompis brukar säga till sin familj, lite på allvar och lite på skoj. ”Det här den mat ni får, det är så här ni vill ha det, det är så här det ska vara. Underhållningsindustrin verkar gå på samma linje. Det är så här ni får det och det är så här ni vill ha det, och det är så här det ska vara, basta.

Men att slåss med och mot sina kunder är sällan en bra idé. För hur det nu är vill inte kunderna ha det man vill sälja så blir det tomt i kassan och så får man lägga ned. Konstigare än så är det inte faktiskt. Därför blir TPB-rättegången alltmer som en förställning som blir svår att ta på allvar. I synnerhet när man använder de fula metoder som uppvisades igår mot Roger Wallis. Att ge sig på personer i stället för sak är tydligen en av teknikerna i den här rättegången. Vi har tidigare sätt hur TP-killarnas vandel exponerats inför öppen ridå och lite till. Allt i avsikt kan man förmoda, att misskreditera dem. I går fortsatte man alltså med Roger Wallis och ifrågasatte hans vetenskapliga värv, precis som om den intresserade dem, egentligen. Karln är professor emeritus och så himla lätt att bli professor är det verkligen inte. Betydligt svårare än att räkna fram Kalle Ankakalkyler som jämförelse. Det handlade snarast även det om att misskreditera och verka mot hans trovärdighet i de uttalanden han gjorde som inte föll Hollowoodetablissemanget i smaken. Ett av hans tillkortakommanden skulle vara att han deltagit i ett seminarium anordnat av riksdagsmannen Karl Sigfrid. Vem är det som bestämemr här i landet egentligen? Amerikansk underhållningsindustri? Man kan inte annat än undra. Det finns de som förstår och de som inte gör det. Dessutom kan man kansek räkna med att den

Det känns som om även juristerna har kollat på TV-rättegångar och har dem som någon slags förebild för hur man kan bete sig. Frifräsarberäkningar utan att skämmas. Uttalanden från amerikanska företrädare som gör en mållös. En CD eller kanske en vinylplatta skulle passa där. Hrmph…


Bra motdrag till oförskämdheterna mot frun där professorn att be om blommor till frun. Det tycktes bli en succé. Blommor för 40 000 kronor. Det är många som bidragit. Daniel skriver om näthat. Det är anmärkningsvärt.. Läs Anders och kolla in gänget han talar om, jag borde kanske tillhöra dem i alla fall generationsmässigt, men jag gör inte det. De är stocktrista i sin syn på utveckling. Uffe och jag har båda varit postisar och länge i IT-branschen. Uffe skriver om konsten att misslyckas.Fridholm visar på alternativ till framgångssagor. Det finns artister som klarar sig och fler lär de väl bli, de som vill passera förbi ifpisgängets baktåsträvare.

Så här fint kan det låtaEmmas dagliga fundering. Eller kanske morgonfundering, det brukar bli fler.

(SVT) (IDG)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det här har jag skrivit sedan länge. var väl inget nytt att de tär dåligt att slåss mot sina kunder.

Mary sa...

Hur så - jag har också skrivit det länge, inte direkt någon rocket sciense att det inte är bra att skrämma bort sina kunder. Men det tål att upprepas gång på gång.

cnab sa...

Hej! Har lyssnat på TPB-rättegången (tack SR Extra!) och slagits av tanken att det inte skulle skada om vissa agerande på målsägarsidan hyfsade sitt uppträdande. Det finns en hel del bra tips under "Netikett" som säkert är användbara även i rättegångssammanhang. Fast det kanske inte spelar någon större roll annat än rent umgängesmässigt i rättegångssalen - målet kommer de att förlora. De kanske redan insett det och det är därför de bär sig så illa åt?

Lars sa...

Hej Mary

Hökmark är väl en varm förespråkare av FRA-lagen och de övriga stasi-lagarna.

Känns det inte konstigt för dig att stödja Hökmark inför EU-valet?

Går det ens att fortsatt vara moderat efter det som hänt under hösten och vintern?

Mary sa...

Nej, det är inte konstigt att stötta Hökmark eller moderaterna.

Livet är mer än övervakningslagar och där finns det inget alternativ för min del. Det finns gheller inget annat parti utöver Piratpartiet förstås som uttalat sig emot alla dessa dumma lagar.

Jag känner att det är viktigt att stanna kvar i moderaterna och jobba för förändring. Vi är ganska många moderater som tycker att det hela är trist, de flesta jobbar i det tysta. Men jag har kontakt med dem. Så jag känner allt att där finns en gemenskap.

Gunnar Hökmark är bra. Jag tänker stödja honom i EU-valet och det rejält.