lördag 28 mars 2009

Är det bra att Mona stöttar Wanja...

Så fort en "chef" börjar uttrycka förtroende för någon så brukar det betyda att man ska dra öronen åt sig för då är det grejor på gång. Idag är det Mona Sahlin som uttrycker sitt förtroende för Wanja Lundby Wedin. Ingvar Carlsson försökte stötta Mona själv när hon var i blåsväder om någon minns det. Det gick inte så bra. På en mänsklig nivå kan jag förstå att man stöttar varandra, ja det är rent av självklart. Men om det är så bra vet man inte. Läs vad Peppe Engberg skriver.

Uppdat: Oj då, nu är det full rulle. Östros tar ton - mot Wanja, beror det på att när katten är borta dansar råttorna på bordet? Eller att han vill ha Wanjas jobb? Eller är det en strategi? Tänk på den tarvliga hanteringen av Pär Nuder.

Samtidigt har media grävt fram fler skandaler i ämnet. Mer lär det bli. För nu sitter hunden fast i byxbaken på Wanja och lär inte släppa taget förrän hon ger efter. Det hela har blivit en symbolfråga nu och då lär det inte spela någon roll vad som sägs för att försvara sig. symbolfrågor blir autonoma på något sätt och ger sig inte förrän bytet är nedlagt. Otäckt på sätt och vis men vi ser det hela tiden.

Personligen har jag inget emot vare sig bonusar eller höga löner. Det är klart att de fall som nu passerar revy får väl anses som extrema. Bonus bör vara kopplade till någon slags prestation utöver det vardagliga, annars blir de helt verkningslösa utom för förmånstagaren. Att bonusar ska betalas ut i företag som går dåligt och till och med söker statliga stöd är däremt helt orimligt. Märkligt är också detta smygande, men det får vi kanske skriva upp på avundsjukans konto. Ingen ska ha mer än någon annan. Att ingen heller verkar kunna räkna ut vad det hela kostar i förlängningen och sätta stopp är också lite upprörande. Man har ett ansvar som styrelseledamot, många verkar att ganska lätt på detta,

Mardröm för rödgröna skriver Zac. Morgan i Sumpan är förvånad över Monas stöd. Kent P. JA, det här var rörigt sa Anders, hur ska de ha det. Sanna kommenterar. Från helt oväntat håll ställs frågan om att "höga skatter ger fler jobb kanske är en helig ko som skal slaktas"

(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Ture sa...

Att nu Mona Sahlin ger sig in och stöttar sin kollega i det verkställande utskotter är intressant. Då det ju är så att LO-ordförandens oförmåga (medveten eller omedveten) att ha koll på vad som gällde på AMF inte är någon engångsföreteelse utan något som pågått i åratal är det lite svårt att se rationaliteten bakom Sahlins agerande. Men visst, hon ställer väl upp som kompis, och låter det dåliga omdömet komma i andra hand.

Dock som vän av Alliansen är det bara att var glad över att både Mona Sahlin och Wanja Lundby-Wedin sitter kvar där de sitter. Något svagare lag att i sinom tid bygga en valrörelse på är svårt att se.

Anonym sa...

Hun ska avgå och det snarast.
Typiskt att dom som har pengar ska hålla varan om tyggen
Men dom är väll lika stora kålsupare bådda två.
Den enna lurar sinna medlemmar den abndra en löngnhals och kortfiflare till partiledare.
Vilken annan svensson som hälst hadde skakat galler nu.
Typist komunist betejended

Anonym sa...

Ja, Mona och Wanja är väl båda storskojare. Det är bra för alliansen att de sitter kvar och försvagar vänsterkoalitionen. Men det läskiga är att vänsterfolk verkar glömma fort vad deras ledare gör. Eller så bryr de sig inte för de är ju till vänster. Vilka skulle konsekvenserna bli om Wanja lämnar LO och S-toppen? Skulle det även påverka Mona själv? Det tror jag, med tanke på att hon stöttat Wanja att stjälva pensionspengar ifrån spararna. Det glömmer inte spararna i första taget.

Magnus sa...

Rubriken "Är det bra att Mona stöttar Wanja..." är kul. :) Har påven aldrig haft mössa på sig...

Mona verkar bara vara en naturbegåvning i inkompetens.

-

Låt mig förutspå fortsättning på dagens nyhetsflöde (jag medger ödmjukt att jag är en lika stor naturbegåvning som Nostradamus):

"Oppositionen leder knappt över alliansen."

"Mona stöttar Wanja."

"Alliansen leder knappt över oppositionen"

Gäsp.

Mary X Jensen sa...

Magnus - kul att du förstår att min rubrik är just kul. Det finns en tanke bakom den.

För övrigt har du nog rätt.

Nils Dacke sa...

Problemet med lönerna inom just pensionsfinansmarknaden är att dom inte sätts på en fri marknad utan det är ett oligopol som utmärks av svaga ägare där styrelsen är mer kompis med VD än med oss ägare. Vi kan se detta i AMF, AP fonderna, SEK, osv osv. Detta är mycket allvarligt och fenomenet finns över hela världen i form av våra pensionspengar förvaltas av anställda tjänstemän, s.k. anonymt kapital.

Lars-Erick Forsgren sa...

Pensionsförvaltarna. Det enda ansvaret de har är uppenbarligen för de egna pengarna, inte för de som anförtrott dem pengar att förvalta.

Wanja bör ju avgå i första hand från AMF. Liksom egentligen alla de övriga fr LO, som ju sovit eller godkänt sådant som de sägers sig vara emot.

MEN dessutom har ju den andra sidan lika stor skuld i att pengarna hanteras vårdslöst, våra pengar. Inte deras. Även om näringslivsfolket, trots bristen på bevis, hyllar tesen om att bonusar gör att (topp-)chefer jobbar bättre me bonusar.

Erfarenheterna dessa tider är väl precis den motsatta. Höga bonusar visar på företag som går dåligt.